Mitt första inlägg, hoppas detta kan leda till ett alternativ när jag blir sugen på att dricka. Jag skall försöka hitta anledningar att avstå alkohol oftare. Det händer att jag dricker upp till 5-6 dagar i följd, inga bleckor utan 4-5 burkar 5-6% öl per kväll. Efter det kan jag låta bli i upp till en vecka. Missar aldrig jobbet, där jag faktiskt trivs, trött är jag så klart men tycker jag hanterar det. Jag har så fruktansvärt dålig respekt för alkohol, mår alldeles för bra när jag är lagom berusad. Jag tror jag känner en sorts tristess/likgiltighet i mitt förhållande, kan vara en orsak för mig att dricka. Förhållandet är drygt 20 år, det finns mycket kärlek historiskt men det har gott i stå kan man väll säga. Jag är väldigt bra på att dölja att jag dricker för mycket, min sambo jobbar delvis skift så jag sover när hon kommer hem. Trött på döljandet och smusslandet, kan jag inte bara nöja mig med ett par mindre glas bubbel en fredag. Nädå, då måste jag ha några gömda öl att spetsa med, det känns ju så väldigt bra just då.
Detta har pågått runt 5 år, med några torrare perioder per år, känns bra då jag lyckats avstå upp till runt 3 veckor men jag faller in i blötare perioder hela tiden.

Nu skall jag försöka få till en lite längre period, skall försöka gå in och läsa samt skriva lite här och se om jag kan bli lite mer motiverad att avstå!

Är ju inte hållbart i längden. Och ett bevis på att du dricker mer än du vet att du borde.
Vad kan du göra åt förhållandetristessen? Det låter ju lite som en bidragande orsak?