Tänkte som anhörig fråga er som har kommit en bit på rätt håll, brukade ni avskärma er ifrån era anhöriga , och inte svara på sms eller telefon samtal?

Hejsan
Såklart man avskärmar sig, inget ör viktigare, inget får störa. Man planerar inköp & när man kan dricka. Ju längre i missbruket man är, desto mindre får störa. Man är helst hemma eller på ngn annan plats, där man har så lite störningsmoment som möjligt. Så JA, absolut att man avskärmar sig!
Mvh Sigge

sessi

Jag mötte honom snabbt idag, han tog upp mobilen och började prata med någon, det kändes som att jag var luft att jag inte betydde någonting. Jag sa hej men fick ingen respons.
Jag blev lessen, det är naturligt, och då fick jag iden att fråga er som skriver här, eftersom jag bara har kontakt med människor som är anhöriga, och råden som jag har fått är typ , om han ringer på din dörr , öppna och säg till honom vilken skit stövel han är, men jag känner att det skulle jag tjäna någonting på, jag skulle aldrig vilja sjunka ner på samma nivå. Det är ändå en sjukdom som är djävulsk. Han har sagt till mig, vet du hur djävla hemskt det här är, och jag har svarat att jag inte vet hur djävulskt det är, eftersom jag inte har ett missbruk, men jag kan försöka att föreställa mig hur det är . jag vet att han tog upp mobilen för att slippa prata med mig, och jag vet att han nonchalerar mina sms. Inte för att jag sms terrar, jag har bara sänt två sms på 4 veckor. Ett var om pinkoden till mobil abonnemanget, som jag hade glömnt. Inget svar. Så efter ett par dagar sände jag att han kunde nå mig på kontant kortet. Inget svar.... Sedan har jag låtit det vara, eftersom han vet vart jag finns.
Tack för ditt svar föresten.