Hallå.

Det har tagit en stund för mig att skriva ett inlägg här just för att detta är ett skrämmande steg åt nånting okänt.

Bakåt så har jag haft tungt blandmissbruk som innefattar amfetamin, cannabis och alkohol som mina 3 huvuddroger och sen har man ploppat en del mdma, syra och så vidare....inget att vara stolt över men så har det varit.
Jag är 33 år gammal och känner väl efter helgens bravader att jag vill inte leva detta liv längre men jag känner mig vilsen och fruktansvärt styrd av att jag känner behov av att dricka alkohol och röka ett par jointar för att klara av att leva. Jag har gått tidigare 12-stegsvägen och det var inget för mig alls. Kan påpekas att jag kom in från gatan till NA och tände av själv från dom tyngsta substanserna i ett nedslitet lite rum och sen skrapade karm ihop nästan två år innan alkoholen och gräset kom in igen.

Jag vill inte leva detta liv något mer.

1 dag clean i dag och den tillbringas på ett tåg norröver som ska ta mig längst ner söderut så har en del tid att tänka.

Tack!

Jag ser att det var ett tag sedan du gjorde ett inlägg här. Ibland kan det tyvärr ta lite tid innan man får svar och det kan hjälpa att skriva flera gånger så ditt inlägg hamnar längst upp.

Det var ett stort steg för dig att skriva detta inlägg. Bra gjort!

Med stöd från NA har du tidigare slutat med de tyngsta drogerna. Du är verkligen målmedveten när du bestämt dig för något. Du klarade av det på egen hand trots att det säkert inte var det lättaste.
Nu vill du bli av med alkohol och cannabis som tagit mer och mer plats och det är därför du hittat hit.
Alkoholen och cannabis hjälper dig att leva skriver du samtidigt som du känner att detta inte fungerar, du vill hitta hjälp att ta dig ur detta och kunna leva utan.

Bra att du skriver och berättar här, det ger oss chansen att ge dig stöd.
Ett tips, om du skulle vilja är att också kontakta droghjälpen (kostnadsfritt och anonymt stöd). Det är framförallt kanske om det skulle dyka upp någon fråga eller fundering som är mer drogspecifik. Det går även att skriva frågor till dem. https://droghjalpen.se/

Igen varmt välkommen hit, hoppas tågresan gick bra och att du skriver här snart igen!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet