Skrumplever

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Elisabet
Skrumplever

Nu har det konstaterats att min man har skrumplever och en bukspottkörtel som inte alls fungerar och allt beror på alkoholen.
Någon som har haft en anhörig med skrumplever ?

Rosette
Hej Elisabet och välkommen till forumet!

Det är tufft att leva nära någon som har alkoholproblem. Nu har det visat sig att din man har flera skador i sin kropp som beror på alkoholen. Inget du kan påverka samtidigt som du såklart påverkas av det.

Du har tagit steget att sträcka ut en hand hit till forumet, bra gjort! Det ger oss här chansen att ge dig stöd. Ibland tar det lite tid innan man får svar och det kan hjälpa att skriva flera gånger så att ens meddelande hamnar längst upp igen.

Fortsätt gärna skriv och läs!

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Mårran_m
Skrumplever

Min pappa, 70 år, har både problem med bukspottskörtel och har skrumplever efter många års alkoholism. Han har en hel del andra problem också och allt är en följd av hans leverne under i alla fall de senaste 30 åren. När han fick sina diagnoser, till följd av ett fall i hemmet så var han tvungen att sluta dricka direkt då hans lever förmodligen inte hade orkat med många droppar alkohol till. Han får ta mediciner varje dag för att hjälpa kroppen att hantera de gifter som annars levern tar hand om. Det är väldigt bräckligt och han är dålig till och från. Tyvärr går det ju liksom inte att göra särskilt mycket åt det när det väl har gått så långt som skrumplever. Hur känner du inför det här beskedet?