Hej!

Jag har druckit öl nästan dagligen i 3-4 år . Jag jobbar har barnen varannan vecka. Jag är 30 år när jag drack nästan varje dag blev det 5-7 burkar 50cl 5.0-6.0% . Nu har det gått två veckor eller rättare sagt 15 dagar sen jag slutade tvärt.

De första tre dagarna mådde jag skit svettades kubde inte sova hade mardrömmar you name it.

Nu så tänkte jag prova så jag köpte 5 st små heineknen i flaska. Tänkte jag har ju helg nu (jobbar vanliga helger).

Jag tänkte aldrig sluta helt men vill ha en normal alkohol vana kanske dricka en 12 öl per månad i kanske 3 omgångar.

Dessa alkoholfria dagar efter avtändningen var skit sköna fick färg i ansiktet var piggare barnet såg ingen öl heller. Men samtidigt vill jag ju kunna unna mig några öl då och då. Sprit och vin har jag aldrig varit förtjust i.

Vad tror ni kommer jag kunna hålla uppe i 10 dagar efter dagens 5 33cl? Jag har bevisat för mig själv och för närstående att jag klarar mig utan i 2 veckor utan några större bekymmer , men jag gillar öl helt enkelt.Är jag alkoholist?

DetGårBättre

Ja, jag sätter mina slantar på att det kommer bli värre, dessvärre! Vi är många som kan hålla uppe i allt från dagar till månader och år. Men sen är vi inne i dansen igen om vi vill dricka kontrollerat. Ska du få ett normalt förhållande är steg ett att hålla upp minst ett år och gärna tre. Men risken är att det går några år och sen är du tillbaka där du är idag. Men vi är alla olika och du får testa din väg. Men vi är många som testat tusen saker men insett att avstå helt är enda vägen typ!

DetGårBättre speglar min egen erfarenhet. Efter en nykter period, eller goda intentioner att dra ner så landar jag konstant i samma eller högre intag. Jag har inte styrkan att sätta emot när jag börjat.
Tycker inte frågan om du är alkoholist är lika relevant som om du har alkoholproblem? Problem relaterat till alkohol.
Något har ju fått dig hit? Anhöriga är oroliga (läser jag in ovan)? Dina tankar kretsar ofta kring alkohol? Du drack dagligen och har barn?
Jag fastnar vid ditt ”jag gillar öl”. Är du säker? Jag ”gillade också öl”. Men jag minns fortfarande hur det smakade skit första gångerna jag drack det och sen lärde jag mig tycka om det. Öl innehåller ju en massa löften som inte Cola eller Trocadero för med sig, men eg är det ju minst lika gott.
Mina barn undrade varför jag så ofta drack öl. Det gjorde mig ledsen innombords men jag trängde undan det. Hur vill du själv att dina barn ska se på dig?
Spretigt ovan inser jag. Men hoppas du hittar något att fundera över ovan och hittar motivationen. Men ska du testa att dra ner så håll dig till din kvota utan undantag och ”för alltid”. Så fort du släpper på det lär du vara tillbaka igen.
Det är nog inte svaren du vill ha, men du tjänar inget på att lura dig själv...tyvärr.

Det kommer inte att funka att dricka "normalt". Sorry. Du gillar öl, ja. Jag är ingen ölmänniska men dom som gillar öl säger att det finns många bra alkoholfria öl nu. Om det nu är just öl du gillar. Vi beoende är experter på att lura oss själva. Det är smaken vi saknar heter det. Eller det skulle vara trevligt med ett glas vin...fast det vi menar är att vi vill åt ruset.
Och att klara två veckor bevisar ingenting, det kan gå en gång eller tio men det är inte många med missbrukbeteende som klarar att ändra sej och börja dricka "normalt". Det funkar inte så.