Ung vuxen som dricker ofantligt

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Bernie
Ung vuxen som dricker ofantligt
Bernie
Mitt unga vuxna barn dricker

Mitt unga vuxna barn dricker hejdlöst. Varit på beroendeenhet o på behandlingshem ett litet tag men åkte hem efter ett återfall.
Försökt allt vad ska man göra? Partner till barnet som är toppen men som blir medberoende. Hur får jag hen att förstå?

Nordäng67
Så tufft för dig...

att som förälder se sitt barn missbruka! Du har säkert gjort allt och lite till för att allt ska bli bra! Läs och skriv här. Finns så mycket klokhet att ta del av och skriv när du behöver lätta ditt hjärta. Har själv haft stor nytta av det! Dessvärre är det svårt att få någon annan att sluta dricka. De måste nog själva komma till en punkt när de förstår sitt eget bästa. Det bästa är nog att bara visa att man finns där och inte vänder ryggen. Då blir steget att sluta missbruka inte lika långt och svårt. Försök ta hand om dig själv också. Lätt att glömma bort sig själv när man har bekymmer med sina barn även om de är vuxna. Kram

Bernie
Tack. Ja det är ett rent

Tack. Ja det är ett rent helvete o pågått länge nu. In o ut på sjukhus o in behandlingshem o ut därifrån inom en månad. Jag har brutit ihop så många ggr o jag har vänt på varje sten men nu känner jag mig färdig. Jag vet inte vad jag ska göra mer. Alla tips mottages tacksamt även från fd missbrukare (alkohol) som säkert förstår situationen jättebra.

Nordäng67
Inte riktigt samma sak...

fast ändå likadant på nåt sätt: min mamma är psykiskt sjuk och måste ta mediciner för att hålla näsan ovanför vattenytan! Trots att hon vet att hon blir sjuk om hon inte tar medicinen så har hon slutat med den vid upprepade tillfällen. Fram till för ett år sedan försökte jag hålla stenkoll på att hon tog medicinen. Det senaste året har jag lämnat över ansvaret för henne till henne själv. OCH det är precis som hon tar mer ansvar för sig själv. Känner väl sig lite utlämnad till sig själv. Vad jag menar är att om du tar ett par steg åt sidan och inte stångar pannan blodig! Vad tror du skulle hända då? Ditt barn har ju inte slutat dricka trots ditt slit! Om du provar att sluta slita, du finns där men är mindre aktiv! För din egen skull också! Man blir helt utmattad av att försöka få någon annan att inse sitt eget bästa!