Min bror dricker för mycket och ljuger om det.

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
LauraCarolina
Min bror dricker för mycket och ljuger om det.
LauraCarolina
Hjälp..

Min bror är 24år och ljuger om alkohol.
Han blir helt personlighet förändrad när han dricker. Från att gå från att vår sen trevlig grabb till en helt annan person.
Mina familjemedlemmar är "trötta" på hans beteende och säger saker som " han har förstört vårt semester" "han får alla att må dåligt".

Min pappa och har också haft svårt med alkoholen i flera år. Min bror och han har drukigt mycket tillsammans och pappa "försvarar honom" om någon säger att han måste sluta dricka. Dom har fått en väldigt stark relation som man tydligt ser är ohälsosam. Och dom kan ha riktigt stora bråk när dom har drukigt..

Mamma är arg på pappa för att hon tycker att han har bidragit till min brors alkohol hantering..

Jag är arg på min mamma och pappa för att dom har låtit det gå så hör långt.
Min bror har varit ensam hemma och blivit riktigt full. Och ljugit om det. Han har druckit med kompisar och ljuger om hur mycket han har drukigt. Han har inte berättat för mamma att han har gjort det.
Hans kompisar är oroliga över hans drickande.
Han har även använt tyngre droger men har inte ämne det på ett tag.. vet inte hur sant det är dock..

Han säger att han halysinerar när han sover och ser en man stå vid hans säng.. det är inte första gången han har sagt så..
Han tar även ångestdämpande medicin som han har fått utskrivet.. Han berättar själv att han dricker alkohol för att dämpa ångesten.
Självmordstankar och hot om att ta sitt liv har han gjort flera gånger, han har dock aldrig försökt vad jag vet...

Listan är lång...

Hjälp vad ska jag göra... Jag är hans storasyster och jag känner att nu att jag bedhöver sätta ner mim got och hjälpa honom.

DetGårBättre
Du kan inget göra egentligen.

Du kan inget göra egentligen. Du kan snacka med honom om hur han mår etc. Du kan fråga om han tycker han dricker för mycket. Du kan säga hur du känner och sånt. Sen är det hans beslut.