Kulligullan

Ha ha är inget vidare på att skriva i forum, men jag får ju chans att öva upp mig nu? Jag har varit nykter i 17 dagar nu. Känns som om jag befinner mig i ett slags vakuum, går och väntar på något, men vet inte vad. Känns tomt och trist utan alkoholen. Det jag vet är att jag inte ska ha något(alkohol). Jag är trött som bara den, ska man vara så trött? Jag har druckit 3,5 öl vardagar ca 7-8 st efter jobbet. Sen när helgen kom blev det allt möjligt. Men inte dagtid, var viktigt för mig att vara nykter. Men vid fem eller sex då blev det fest. Jag har inte alltid druckit såhär utan började öka för ca 1 1/2 år sedan. Men heja gärna på mig med, jag hejar på er❤️

Välkommen hit!

Så bra att du har klarat 17 dagar???
Vi hejar såklart på varandra??

Jag har 32 vita dagar bakom mig nu och är absolut säker på att jag fortsätter på den nyktra vägen. Det är underbart att slippa alkoholen!

Lycka till dig?

Kramar
???

en annan Micke

Jag hejar på dig, välkommen till detta forum men framförallt, välkommen till insiktens (underbara? värld).
Egentligen ska jag kanske inte välkomna dig till vare sig det ena eller andra då jag också är tämligen grön på bägge områdena.

Jag hade ungefär samma dryckesmönster som du, några öl på kvällen efter jobb, som dock var starköl och som ibland blev fler än några.
Ibland blev de små rackarna vin och whisky också, skumt men så var det.
Helgerna var ju mer findricka då, gott vin måste man ha till biffen, en drink före maten och nån matlagningsöl och kanske en Irish att smälta maten på.
Ja herregud vad man lurat sig själv, vad FN spelar det för roll vad man kallar det för? Det är alkoholen som förstör en, oavsett om den kommer från en billig BiB Vodka eller dyraste Whiskyn, alkoholens gudinna bryr sig inte om vem hon sällskapar med bara hon kommer in i våra system.

Jag förstår dina funderingar runt tomheten, många pratar om den, som en saknad vän eller ett kärt husdjur.
Jag kände så i början jag med, eller ja i början, jag kan göra det fortfarande, dryga 100 dgr senare.
Inte sällan tänker jag på vägen hem från en jobbig arbetsdag att det skulle var nice att sjunka ner i soffan med Gudinnan och slappna av, galet.
Än så länge har jag hållit henne stången, det är jag glad för, känns bra.

Personligen har jag funnit att alkoholfri öl är ett bra substitut, jag gillar öl och det gör jag fortfarande, men nu gillar jag det "bara" så pass att det kanske blir max två, nån gång tre alkoholfria på en dag/kväll. Inte som förr då jag "gillade" kanske 8-10 :-D

Däremot var det alkoholfria vinet en besvikelse inledningsvis, det smakar inte vin, men ....
Jag har insett att det för mig handlar (minst?) lika mycket om belöningen som med alkoholen, så nu korkar jag upp en A-fri vinare och "firar", det funkar.
I går kväll drack jag två alkoholfria Gin-Tonic, ingen gin då självklart men "resten", det funkade bra det med.
Kanske kan du hitta något liknande?
Jag tror dock inte det ska vara något "vanligt" som Cola, varför? Jo för Cola kan man ta till pizzalunchen vilken dag som helst, vad är det för festligt med det?
Nej hitta något som du verkligen spar på och som du belönar dig med när du behöver.
Försök dock att undvika socker och annat onyttigt, lätt att ersätta en belöning med att man proppar i sig godis och chips i stället.

Jag tänker tillåta mig att ge dig ytterligare två råd :-)
Testa två AA-möten, det gör skillnad, jag lovar.
Fortsätt hänga här, läs, läs mycket och skriv, interagera, det hjälper långt.

Vi är många som på ett eller annat sätt har fastnat i gudinnans garn.
De som är här vill göra en förändring, i alla fall de flesta, en del är tyvärr här för att på något vis få ett svar som "nej du är inte alkis, fortsätt kröka du".
Bry dig inte om dem, leta efter själsfränder och våga bry dig du med.

Lycka till, jag håller koll på dig :-)

Stay Strong

Kulligullan

Tack Fina Lisa och en annan Micke för era svar och tankar?. Idag är jag arg och dötrött. Jättesur på julen. Inte roligt att pynta i år. Trodde att jag skulle bli pigg av att sluta dricka men jag är mest sur, ledsen,arg och så trött. Men idag är jag på min 18 dag som nykter, klarat helgen?? Och då har ändå min man druckit upp två och en halv Explorer? Så jag är nog mest arg på honom, han har legat i en soffa mest hela helgen. Förlåt att jag låter som en Pissruska, jag är oftast go och glad? Kram på er och heja oss?

en annan Micke

Tror väl FN det att du är sur å allt annat på en gång om gubben sopat i sig en massa brännvin när du vill sluta.
Jag hade blivit galen om det varit jag.

Du är sååååå mycket bättre än han är just nu, var stolt.

Stay Strong

Kulligullan

Tack en annan Micke? Ja jag känner mig verkligen duktig själv men sur på gubben. Taskigt av honom. Hoppas att det är bra med er ❤️

Kulligullan

Hej! Nu har jag inte druckit en droppe på 24 dagar? Heja mig! Fortfarande trött och får ont i huvudet men det ger nog snart med sig. Känner mig lite deppig men det går nog också snart över eller blir bättre❤️ Kram

Fantastiskt!
Vad bra det går, du ska se att det blir bättre för varje dag.
Hur är det med kaffedrickande?
För lite eller för mycket kan också ge huvudvärk.
Och vatten i lagom mängd är också bra...
Lycka till?

Kramar
???

Kulligullan

Tack Fina Lisa? Oh kan man dricka för mycket kaffe? Det har jag gjort, ska minska??. Vatten är bra? Hoppas att det är bra med dig Fina Lisa? Stor kram

Kulligullan

Hej på er? Nu har jag varit nykter i en månad i morgon? Hurra! Jobbigt är det till och från, sökt hjälp hos kommunen. De verkar bra❤️ Kommit på att helgerna känns så mycket längre utan A, både på gott och ont. Kram

Kulligullan, vad roligt att höra?
Livet blir bara bättre och bättre när man upplever det nyktert.
Och på helgerna får man hitta på andra roligare saker än att bedöva och förgifta sig med alkohol.
Lycka till dig ?

Kramar
???

Kulligullan

Lycka till dig med FinaLisa❤️ Sen glad över att jag gått ner tre kg med? Idag ska jag till stan och köpa mig en gran? Kram på dig?