Helgalkis?

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Anton9008
Helgalkis?
Anton9008
Jag dricker för mycket

Hej!
Detta är ett stort steg för mig, Men jag har äntligen insett att jag dricker för mycket och stora mängder och skulle behöva lite hjälp.
Jag har ett stort problem med att när jag börjar dricka så har jag svårt att sluta.
Det känns som om jag inte bara kan gå ut ta en öl eller 2. Jag dricker bara på helger fredag och lördag ibland kanske ena dagen bara och ibland även röda veckodagar eller om jag är ledig men mängden jag dricker har blivit för mycket. Jag blir arg för småsaker och har börjat bli lite aggressiv (nä jag slår inte någon) och kan bli sur om någon säger till mig att det räcker nu starta bråk o ha ångest dagen efter. tillexempel min tjej som vill lämna mig efter helgens drama. Hur ska jag göra för att minska mitt drickande dricka mer sällan(har i stort sett druckit varje i helg i 2år) lära mig kontrollera mängden. Ibland är det så klart kul att hitta på något spontant o köra en helkväll men vill gärna sluta dricka varje helg.
Har druckit sen jag var 14, är 28 nu och dom senaste 5 6 åren har det ökat, senaste 2åren har varit mest varje helg i 2 år ungefär. Är tacksam för alla svar

IronWill
Välkommen

Stort steg att skriva här och öppna upp! Vill börja med att fråga om du vill sluta för att din tjej vill att du slutar eller om du verkligen vill sluta? (Eller skära ner).
För att sluta för att någon annan vill, kommer med stor sannolikhet inte att funka alls. Du riskerar att börja smyga i stället eller att börja tycka att det är hennes ”fel” att du inte får dricka. Du måste vilja sluta eller dra ner för din skull. Jag säger det med all välmening.
Det andra är att både dra ner och sluta helt kräver mycket av dig. Det GER mycket också men det är en ansträngning. Att dra ner kräver att du verkligen håller det du satt upp som regler och inte gör några undantag. Annars hamnar du på samma nivå ganska snabbt. Har testat det i många år. Jag fixade det inte men det går om man verkligen vill.
Sluta helt är en livsstilsförändring eftersom du måste hitta andra sätt att ha kul utan syntetiskt luckorus.
Men som plåster på såren får du i båda fallen mindre ågren, mer energi, bättre hy, lägre vikt, stadigare psyke och minskad risk för cancer mm.
Så det finns alternativ och bra belöningar. Läs mer trådar här på forumet och du hittar bra tips och folk i precis samma sits som du.
Det är ett väldigt vanligt problem att ha svårt att sluta när man börjat. Jag hade samma problem. Tyvärr är det stor risk att det med tiden även blir oftare och oftare. För mig trillade polleten ner efter en händelse som säkert liknar din men också att jag då var redo att se alla liknande händelser som ett mönster och inte bara som enskilda händelser. Dåliga saker händer när jag dricker och mer som regel än undantag. Du kanske blir aggressiv när du dricker för att du inte mår helt 100 innerst inne och det finns ju olika typer av hjälp mot det också. Men det behöver givetvis inte vara så. Några kör medicinering som hjälp för att dra ner, finns flera olika typer. Andra kör med samtal eller AA. Finns alla möjliga typer av hjälp. Inget att skämmas för heller. Jag testade AA ett tag men nu kör jag mest med stark motivation. Ditt sätt finns där ute. Hoppas du får ut något av ovan och hoppas du tar steget.
Edit: Jag blev också sned när någon (oftast min fru) bad mig ta det lugnare när man själv tyckte att man hade det som roligast. Hon hade givetvis rätt så här i efterhand.

Anton9008
Hej ironwill.

Hej ironwill.
Nej det är inte pga henne utan jag har själv märkt det. Min familj o vänner märker det också. Jag försöker att avstå o säga denna helgen ska ja inte dricka
Men ändå dyker det upp något eller att jag inte har något annat att göra o då dricker jag. O när ja väl börjar har jag svårt att sluta de e allt från 7glas till 15 vodla redbull.
Hur ska man hantera mängden finns det något jag kan göra eller ? Eller det måste komma av egen vilja?
Tack för svar=)

IronWill
Mängden

När det fungerat för mig är när jag satt upp regler som jag sedan verkligen levt efter. Dvs kanske max 3 glas vid inte mer än 2 tillfällen per vecka. Eller något i den stilen. Viktigt är att man inte sätter för många glas samtidigt eftersom motståndskraften minskar allt efter alkoholen går ner. Men jag har tyvärr bara lyckats hålla det under perioder. Sen har jag börjat tycka att jag har kläm på det och släppt motivarionen att hålla gränsen. Som sagt det kräver jobb. Sluta på topp och inte för ofta.
Hur tänker du kring medicinering? Jag kan inget om det men andra här på forumet har mycket erfarenhet. Det är dock oftast när man vil sluta helt.

Anton9008
Hej IronWill.

Hej IronWill.
Saken är ju att jag inte vill sluta helt bara trappa ner på mängden och hur ofta jag dricker. Ibland känns det också som att ja har kontroll men ibland kan ja inte sluta förän det är slut på sprit. Ska testa det peogrammet dom erbjuder här på AH.
Har sagt till mina vänner o ha extra koll på mig också men det är inte så lätt för dom att göra de heller. Känner mig lite vilse nu när tjejen dragit också. Men ja ska försöka utmana mig själv o testa göra som du, lägga en gräns för hur många glas men först ska ja försöka avstå helt från spriten.

IronWill
Ajdå

Så hon kastade in handduken? Beklagar.
Kanske det går att laga när du visat att du menar allvar.
Testa att dra ner. Bra idé att avstå de starkaste varorna. Svårigheterna för mig brukar komma efter ett tag när man vaggas in i en falsk trygghet. Men gå in för det. Funkar det inte så kan du alltid utvärdera. Ska finnas en tråd här nånstans med massor av tips om man vill dra ner. Tror man kan hitta många via google också. Se upp så kompisarna inte gör tvärt om i stället. Kan hända även om de inte menar illa egentligen. Kan ibland också vara provocerande för andra när man försöker minska. Hoppas du hittar ditt sätt. Bara att skriva av dig lite här.

Anton9008
Ja tyvärr så gjorde hon de.

Ja tyvärr så gjorde hon de.
Men ja tackar så mycket för alla tips o hjälp ja fått från dig kommer läsa runt lite imorgon börjar helgen o då kommer första provet ska hålla mig borta från spriten helt denna helgen om de går vilket ja tror kommer gå bra. Sen börjar ja sakta sakta att få bort spriten helt o hållet o kanske prova om några veckor och se hur de går med gränsen. Ja kommer vara inne här och läsa och skriva också. Tack för du lyssnat på mig och gett mig en massa råd och du kan också skriva om du känner att du behöver något.