Kvinna

Hej
Jag har varit alkoholist i över15 år och dricker varje dag o natt. Jag får kraftig abstinens så fort alkoholen går ner. Varit inne på avgiftning 4-5 gånger. Blir bra men återfaller.
Försöker just nu trappa ned men har ju ssmtidigt depp o ångest o sen ABSTINENSEN. Dricker jag så jag iaf har 0,6-0,9 ptomille så mår jag bra. Och jag SKA klara av stt sluta utan att behöva åka in igen.

Nu har jag hemma Sobril 5mg samt ngr oxascand i olika mg 5-20. Vid avgiftningar får man ju dessa. Men DÅ dricker man ju inte. Jag får alla abstinenssymtom som finns tror jag. Feber utan infektion, darrningar, svettningar o fryser, blir yr, svårt att äta, kräks, känner mig ”full” och svårt att utföra saker. Även genom åren haft kramp vid 4 tillfällen.

Törs jag ta tablett fast jag ligger på på promille? Dvs under el kring 1 promille?
Skulle vilja avgifta själv men vågar inte egentligen inte blanda alkohol o tabletter.
Behöver dock torrfylla i ngr dagar.

Hej Kvinna och vad bra att du hittat hit!
Du har kämpat länge mot alkoholen och jag läser mellan raderna du skriver att du verkligen skulle vilja en förändring.

Vi kan tyvärr inte ge några medicinska råd här, förutom att vi kan ju säga, precis som du själv är inne på, att sobril + alkohol inte är att rekommendera då det kan vara farligt. Vad du kan göra om du vill prata med någon om detta är att ringa till Läkemedelsupplysningen på tel 0771-46 70 10. Öppettider: helgfria vardagar kl. 08.00–18.00.

Du är också mycket välkommen att ringa våra kollegor på Alkohollinjen på tel. 020-84 44 48. Dit kan du ringa anonymt och bolla tankar om vad som kan vara till hjälp för dig i din förändring.

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet