harjag

har jag problem? är 22 år och när jag festar festar jag oftast hårt. vill (oftast) bli full när jag väl börjar dricka. varje nyår får någon bära eller hjälpa mig till sängen.(minessluckor varje nyår) kan dricka 3 öl en fredagskväll och sen sluta där. men när det är riktig fest så spårar de ofta ur. vill kunna dricka några glas ibland kommer de funka?

harjag

Tack gör stöd och de ska jag försöka Värt att tillägga att jag känner sug efter jobbet ibland om jag inte har något annat roligt att göra och tar iblandd 1-3 öl efter jobbet så har jag problem?

Den som bestämmer om du har problem eller inte, är du själv. Orsakar det problem för dig eller din omgivning? Får du ofta ångest och ångrar saker du gjort? Blir det mer och mer?

I mitt fall har det gått åt helvete när jag ”velat bli full”. Och det är inte bra att du dricker för att du har tråkigt. Det kan ganska fort eskalera till att det blir mer och mer och oftare och oftare. Men eftersom du skriver här så gissar jag att du funderat en del kring det?
Kan du prova att inte dricka för att du har tråkigt och bara när det är extra festlig. Och sedan INTE gå in för att bli full. Sätt en gräns och försök att hålla dig i alla fall nära den.
Om det inte fungerar så bör du överväga andra lösningar. Det är lite som en hal backe, börjar man glida så kan det gå fort och vara svårt att stanna när man fått fart. Så det är grymt bra att du stannar upp och tar en funderare över ditt intag.
Varför känner du att du vill bli full när det väl är fest? Vad är det du försöker spola bort?
Ta hand om dig.

harjag

ja du du har så rätt i ditt svar ja jag får ångest när jag dricker och ångrar vissa saker som jag säger och gör. de jag försöker spola bort är nog alla andra som börjar hitta kärleken och tanken att få leva ensam hela livet. andra pratar och kysser sina partners jag super mig full... klart man funderar på om man har problem när man har/ har haft folk i släkten som är alkoholister men känner att man inte borde slutar dricka nu. jag är ju bara 22 år och har hela livet framför mig.

Hittar du inte i botten av flaskan så att säga. Det är ganska avtändande med väldigt packade personer. Håll dig lågt i intaget för bästa chans att hitta någon!

Du verkar uppleva att alkoholen ställer till det för dig och i alla fall ger effekter du inte uppskattar. Då vill iaf jag mena att drickandet är problematiskt, om det går ut över ens själv eller andra.

Att sluta dricka redan vid 22 är egentligen inte heller något som borde vara negativt, men jag känner igen känslan. Vi vill ju kunna vara med också? Det är inte så lätt om en inte klarar av alkoholen då men alla krökar jävel runt en hela tiden.

Jag har aldrig varit riktigt rädd för att inte träffa/ha en partner själv så där vet jag dock inte. Men om en vill träffa människor tror jag inte drickandet hjälper varken när en ska faktiskt ska skapa möjlighet att träffa någon eller senare i processen.

Och ja! Du är 22 så du har hela livet framför dig, att träffa något och göra allt du vill. ❤