Har under lång tid varit inne o läst.
Idag tog jag modet till mig för att skriva.
Jag har familj, fast jobb, och allt ä egentligen bra. Förutom att jag dricker alldeles för mycket.
Det senaste året har jag druckit cirka 1 liter vin VARJE dag på vardagarna och ännu mer på helgerna. Bara på kvällarna. Detta ha pågått i mer än 1 år. Jag blir inte bakis längre ens.
Nu måste jag sluta. Det är både dyrt och skadligt och jag är rädd att det eskalerar ännu mer.
Men jag är LIVRÄDD för abstinens.
Snälla snälla, berätta mer... Hur fort kommer den... Hur länge håller den i sig... om man får dilerium, när kommer det?
Tacksam för svar

Femina

Jag är uppe i ca 1,5 liter vin/dag under flera år och när jag höll mig nykter ca två veckor i somras gick det bra. Jag kände bara lite svettning och orolig sömn första dagarna. Jag tror det är en helt annan sak om man druckit stor mängd starksprit dagligen en period. Försök kanske trappan ner, om du kan?
Kram

Alkoholhjälpen har bra råd om hur man märker om det börjar bli farligt. Men som femina skriver så är det troligen inte någon fara men, många tycker att det är skönt att få hjälp i situationer som din. Det finns mediciner, samtalshjälp och även att du får hjälp med hur din kropp mår. Vad tror du om det? Vi är många som har problem med alkohol och det är väldigt lätt hänt, så försök att skaka av dig skamkänslorna. Det mesta är bättre än att fortsätta som du gör, för ditt eget mående. Det vet du ju men din medicin botar inget, utan gör det långsamt värre och värre och vill dig inte väl. Starkt av dig att komma hit och berätta. Men mitt råd är nog att inte låta rädslan vara det som stoppar dig, utan sök i så fall hjälp så du kan hantera den. Du har en resa att göra men det kan logiskt sett bara bli bättre med tiden om du tar tag i det.