Hur vet jag om min man fortfarande dricker?

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Libban
Hur vet jag om min man fortfarande dricker?
Libban
Hur vet jag om min man dricker?

Min man har druckit i smyg i flera år. På kvällarna när övriga familjen lagt sig har han stått och druckit ren starksprit och sen ändå gått upp i tid och åkt till jobbet. Flera gånger i veckan.

Har konfronterat honom flera gånger. Han skäms som en hund varje gång och vill inte prata om sina problem. Han vill absolut inte ha hjälp, säger att han tar sig ur det själv.

Har inga konkreta bevis på att han druckit i smyg på flera månader. Men jag misstänker det. På fredag och lördag kvällar märker jag ibland att han uppvisar ett konstigt beteende. Han blir forcerad och pratar mer än han brukar. Han säger konstiga saker som inte känns naturliga till både mig och barnen. Sedan blir han martyr och otrevlig, rent av elak. Kan göra en jättegrej av att han inte får se det program han vill på tv för att våra barn vill titta på tex idol eller fånarna på fortet. I det läget tror jag han har druckit men jag vet inte. Har inga bevis, känner ingen lukt. Men jag vill bara ha bort honom från barnen för han skapar så mycket negativ stämning och oro.

Jag har funderar på separation men vet inte hur jag ska orka. Har ett jobb där jag reser och en dotter med autism. Rent logistiskt vet jag inte hur jag ska få livet att fungera själv. Jag tvivlar också på mitt eget omdöme. Det kanske inte är så farligt? Överdriver jag? Är jag känslig? Är det kanske jag som har problem? Min man säger ofta att jag skapar dålig stämning hemma eftersom jag ifrågasätter honom varje fång jag tycker han gör något olämpligt mot våra barn. Kan inte acceptera det.

Jag vet inte hur jag ska hantera det här. Det går inte att prata med min man. Han är helt sluten. Kan reagera alltifrån till att bli aggressiv till att bli martyr om jag ifrågasätter honom. Samtidigt är situationen ohållbar. Avskyr helgerna och den oro och spänning som blir. Av hur jag alltid måste vara på helspänn för att han inte ska säga något elakt el olämpligt till barnen.

Däremellan är han en vanlig pappa. Som skjutsar, leker och tränar. Det är som han är två personer.

Skrållan
Du känner rätt Libban

Det är så konstigt vad alkoholisten hela tiden får oss att inte lita på vår magkänsla. Du känner rätt Libban. Lite på det du känner. Om han beter sig konstigt så är det säkert så. Man vet oftast vad som är rätt men ändå vacklar man. Så gjorde jag också i början. Nu vet jag exakt när mannen tar första ölen. Vet beteendet. Känner till alla turerna. Vet när det inte är dags att diskutera med honom. Och råkar jag tappa tålamodet och bli arg, så vet jag att om 5-10 min så har min man glömt det.Då kommer han inte längre ihåg varför han var arg.
Och du skapar inte dålig stämning. Det är han som gör det som fortsätter att dricka. Så tro inget annat.
Han vill inte prata om det, skriver du. Inte min man heller. Men det är väl så att börjar dom prata om det så måste dom göra någon förändring, och det är dom inte beredda på. Dom älskar alkoholen mer.
Försök att tänka mer på dig själv. Åk ut med barnen om du kan, när han börjar dricka. Planera fler saker för er på helgerna, så kanske det kan lätta lite.Ta en dag i sänder. Kanske lösningen kommer till dig. Försök att bli stark för dig. Gör saker du gillar. Tänk mindre på honom och hans drickande. Svårt men det lättar oftast lite då.
Och det är ju så att dom som dricker har ju en sjukdom. Dom kan ju inte hjälpa det. Men dom kan hjälpa att dom inte gör något åt det, när dom vet att dom dricker för mycket.

Ansan64
Tack Skrållan

Precis så känner jag också. I början försökte jag hålla koll hur mycket han drack. Det hela slutade med att jag mådde dåligt av det. Nu försöker jag att inte hålla koll för att veta hur mycket han dricker, vem mår dåligt av att veta? Jo jag. Numer gör jag upp en agenda för mig varje dag. Minst en aktivitet per dag som gör att jag kan återta mitt liv. Det är svårt, men jag kämpar.