Blom09

Hej! Detta är det första jag skriver. Har precis blivit av med mitt körkort då jag druckit för mycket en helg och kunde inte bedöma mitt tillstånd. Det börja för ca fyra år sen, jag köpte mitt dröm hus närhet till skog, börja plugga på 100% arbetade 80% . Det börja bra kändes som jag skulle fixa det men med tiden börja jag dricka vin då jag tycke det gick bättre att komma igång med skolarbetet. Fick svårt att sova drack mer. Det har hänt att jag kört bil till jobbet fast det inte varit ok. Har varit i dålig relation med mycket bråk då drack jag ännu mer. För ca ett år fick jag vattenskada i huset och min värd rasa av ren utmatning av dålig sömn, bråk, ångest och jakten på att vara duktig samt tanken på att klara av en sak till sen ska jag sluta dricka. Blev sjukskriven utmatnings depression. Jag isolera mig från vänner o familj. Sökte hjälp på vuxenpsyke men jag anser inte att jag fått den hjälp jag önska, begärde även få ut antabus pga av min rädsla att bli alkolist men då måste man ta massa prover osv. så jag tog till mer vin istället. Kanske min fyllekörning var ett sätt att säga hjälp mig för polisen stoppa mig för jag körde för sakta. Nu får jag leva med den skam men är evit tacksam att jag inte skada någon. Detta är något som jag har mardrömmar om nu. Vad hände jo jag fick en vän och bara en vinet. Nu vill jag sluta men när ångesten blir för stor och tankarn negativa så är det svårt. Hur blir jag fri?

med kortet kanske kan vara en vöckarklocka med riktiga konsekvenser för första gången?
Tror att om man har på riktigt haft problem med alkohol behöver man till en börja ha en riktig distans till den. Lägg av direkt, inte trappa ner m.m. Vara nykter ett längre tag, sedan fundera igen över vad man vill.
Heja dig, du klarar det!
Se till att du får någon att prata med. Ang. antabus är det den bästa hjälpen jag fått.
Lycka till!

Blom09

Jo tack nog har det blivit en väckarklocka och min frihet har krympt då jag nu inte har körkort. Det är nu resan börjar att komma på fötter och jag är livrädd. Att möta min omgivning som inget vet, jag är redan dömd o oansvarig skit. Dagarna går så långsamt och mina tankar har blivit rent maniska på att dricka. Vad är viktigt just nu? Tack för responsen. Ska försöka ta en timme i taget. Hjärtliga hälsningar