H G

Har vaknat efter en ensam natt och det var skönt! Min blev igår hämtad av polise efter ett självmordsförsök och drickande en vecka. Han är på beroendeakuten och är nu inlagd. Jag vet inte hur nått går till, men börjar här. Hjälp mig, vad händer med honom nu? Hur länge får han va där? Vad behöver han sen?
Kram

Sofia

Vad fint att du har hittat hit och söker stöd efter att du för knappt en vecka sedan varit med om en väldigt omtumlande händelse. Din man har hämtats av polis efter ett självmordsförsök och långvarigt drickande, vilket ledde till en inläggning på beroendeakuten. Jag hoppas på att du har fått en del svar på dina frågor från vården, om du har fått möjlighet att vara med honom på något samtal. Ofta brukar en kontakt med beroendeöppenvården upprättas snabbt efter att man har varit inlagd akut. Med tanke på självmordsförsöket bör ju psykiatrisk/psykologisk vård i någon form vara en naturlig fortsättning. Skriv gärna igen och berätta mer om din situation, om du vill! Ibland kan det ta ett tag innan en ny tråd tar fart och ibland får man skriva flera gånger.
Med förhoppning om att både du och din man ska få rätt stöd och hjälp,
Varma hälsningar
Sofia, alkoholhjälpen och anhörigstödet

Hur går det för dig ?? Vad händer med dig nu ? Vad ska du göra ? Och hur mår du i övrigt förutom att du tyckte det var skönt med en ensam natt där du antagligen fick sova ordentligt första gången på länge ?

Kram !