Marre70

Hej!
Jag känner mig orolig över hur mycket jag dricker och över mitt beteende vid alkoholintag. Jag dricker inte alkohol varje dag utan det blir mest på helgerna och vid semestrar och storhelger. Problemet är att jag har nog druckit nästan varje helg under flera år (finns perioder jag avstått ett par helger i rad). Men då jag bestämt mig för att göra uppehåll några helger så kretsar ändå tankarna på alkohol och att ” nästa helg kan jag ta mig några glas vin få jag nu varit duktig och hållit mig i från under två helger. Det blir sånt fokus på själva alkoholen. Sedan har jag problem med att vid ca 1/4 gånger jah dricker blir det för mycket, därför att jag kan inte riktigt hejda mig. Går jag ut på krogen måste jag bara köpa en öl eller nåt innan stängning. Sitter jag hemma så måste jag bara ta nåt glas till. Oftast somnar jag och har halva vinglaset kvar. Dagen efter får jag ågren över att det blev för mycket och oro över vad jag eventuellt har sagt eller gjort. Jag har ända sedan jag var ung haft svårt att sätta stopp när jag väl börjar dricka. Vet inte hur många helger jag legat bakis med världens ågren.
Nu har jag inte druckit något sedan nyår och jag vill inte dricka, men då det nu har gått en tid så börjar hjärnan försöka påverka mig att det är ok att dricka. Men jag har lovat att i första hand ha en vit månad men jag skulle helst vilja avstå alkohol en längre tid. Det rätt skönt att vakna och inte känna av att man druckit kvällen innan. Dessutom vill jag fylla helgerna med andra aktiviteter. Jag önskar bara att jag slutar tänka på alkohol så fort det blir helg.
Sedan är det jobbigt att säga till vänner att jag inte vill dricka. Känns som det inte kommer bli lika roligt att umgås med mig då. Jag har i stort sett bara vänner som dricker så jag är rädd för att jag kommer bli rätt ensam då jag bestämmer mig för att inte ta alkohol. Ja det är mycket tankar och funderingar.

Läser ditt inlägg och inser att igenkännings faktorn är stor. Du har tagit ett steg i rätt riktning när du skriver här på forumet.