Småbarnspappa2

Hej,
Jag hette "småbarnspappa" på det här forumet innan, men av någon anledning har mitt konto raderats.
Jag skrev senast här slutet av 2017 om att jag gjorde en satsning på att kontrollera mitt drickande (https://alkoholhjalpen.se/node/32972).

Något som lyckades tillfälligt och sedan återföll i gamla vanor.

Idag, två år senare, är jag i nästan samma läge. Har lyckats gå ifrån vardagsdrickandet. Detta på grund av att jag upptäckt träning som livsstil.
Köpt ett löpband som ventil för vardagsfrustration (istället för vinflaska).
Bra.

Men märker att jag istället har fallit in i vad man bäst kan beskriva som ett periodsbeteende.
- 2-4 veckor, inkl helger. Helt nykter. Fokus på träning.
- var 3-4 helg. Dricker. MYCKET. Lätt 2-3 flaskor själv.

Börjar ofta med att det finns något att fira. Antigen karriärframgång eller bara fest. Sen samma spår som innan; när alla gått hem och fru/barn sover fortsätter jag dricka. En, två, tre flaskor vin. Själv. Framför Tvn. Somnar i fyllan. Vaknar. Sätter fingrarna i halsen och tvingar upp sk**en.

Samma sak idag.

Som rubriken antyder. Mitt enda syfte med detta är att skriva lite; få det ur mitt system.
Tack för att du läste.

Mvh,
Jag

PS!
Jag älskar mina små barn över allt i världen. Måste få ordning på detta nu innan de börjar bli så stora att de märker att något inte stämmer med deras pappa.

Välkommen tillbaka och jag vill be om ursäkt för att du fått krångla för att komma tillbaka. Det du beskriver med kontot hänger troligt ihop med att den nya dataskyddslagen trädde i kraft och kanske kom inte mejlen ut till dig som de skulle. https://alkoholhjalpen.se/personuppgifter

Du har bestämt dig för nya tag i en förändring och tänker dig att forumet här kan bli en form av blogg. God idé.

Hoppas du kommer tycka det blir hjälpsamt och återigen, tack för du kom tillbaka trots att du fick krångla med nytt konto.

Vill du ha tillbaka ditt gamla/ slå ihop dem så mejla oss eller skriv till supporten så kan vi hjälpa dig med det.

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

ibb

Hej! Beskrivningen av periodsbeteende stämmer in på mig också. Har haft två hårda festhelger på raken, varav den värsta skedde i lördags. Jag var på en privat, mindre tillställning hemma hos vänner och hade det jättetrevligt. Men det fanns allt: vin, öl, bubbel, sprit, drinkar och bål. Och då är det kört för mig. Jag skyller inte på åtgången av dricka, utan det är mer fakta - finns det där framför mig kan jag inte hantera det. Minns enbart fragment från kvällen och vaknar upp mer död än levande dagen efter. Med sjuk ångest. Vad sa jag, vad gjorde jag, hur kom jag hem? Framförallt - hur kom jag hem? Helskinnad dessutom, ett blåmärke på höger arm, men det är väll lindrigt med tanke på hur mycket jag drack. Onsdag och fortfarande sjuk ångest. Har enbart hört lite kort från mina vänner från i lördags, men orkar inte fråga något. Lever i förnekelse, och hoppas på att jag betedde mig okej samt att de glömmer att jag vart så full. Troligt... Fattar inte varför jag aldrig lär mig, detta var inte första gången jag spårade såhär. Just nu vill jag aldrig mer dricka, men vet att jag kommer att göra det igen. Och även då spåra. Vad krävs för att man (jag) ska kunna ta max två glas vin? Borde inte all ångest under åren ge upphov till att kunna hantera sitt drickande. Jag vet inte?!

Du känner igen dig i vad vissa andra skriver på forumet och skulle verkligen vilja ha det på ett annorlunda sätt med alkoholen. Det hörs att du reflekterat kring det sen långt tillbaka och nu har du även tagit steget att skriva och berätta här. Du har en önskan om att kunna dricka måttligt, stanna vid två glas vin exempelvis. Att du alltid vet och styr över alkoholen och inte tvärt om.

Hur man gör, vad som hjälper just dig att ta dig dit är svårt att svara på. Det finns nog lika många sätt som människor att göra livsstils/beteende-förändringar.
En sak är att prata med andra, berätta såhär på ett forum, var medveten om vart man är nu och vart man vill- sånt många är hjälpta av och dessa steg har du tagit.

En starta gärna en egen tråd här (se länk starta ny tråd uppe på sidan till höger) så kan användare här följa och stötta dig, om du vill.

Fortsätt gärna skriv och läs här, så småningom hittar du hur du vill göra och vad som fungerar för dig.

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet