Varför så svårt att konfrontera?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ohana84
Varför så svårt att konfrontera?
Ohana84
Konflikträdd

Varför har jag så svårt att konfrontera?!
Min man har passerat gränsen för riskbruk med råge, och säkert för länge sen även att det smugit sej på.

Men denna tråd handlar om varför jag har så svårt att konfrontera honom.
Jag säger aldrig något de dagar han dricker (fre-sön) men han vet, jag kan inte dölja mina känslor, så han vet.
Och jag tänker hela tiden att imorgon ska jag prata med honom ordentligt om det här. Men när tillfälle väl ges ör jag för konflikträdd och feg.
Idag satt vi i soffan i 1,5timme, barnen sov och vi tittade inte på något speciellt. Jag tänker inte på något annat än hur jag ska börja, men jag sa aldrig något :(
Jag får hjärtklappning och blir nervös.

Rädd att det ska bli ett bråk, rädd att han ska säga något elakt, rädd att jag ska göra allt värre, att han kommer börja smyga ännu mer, och att jag då tappar kollen totalt på hur mkt han får i sej.

Så jagas inget ikväll heller :(

Jag vill att det ska bli ett bra samtal, utan bråk och försvarstal.
Jag vill att han ska förstå min oro, oron för honom, oron för vad detta kan leda till, oron för barnen, oron över vad som kommer hända med vårt förhållande.
Att denna oro äter mej inifrån.

Hjälp mej våga!!

gros19
oro

Hej!
Det rådet jag kan ge är att berätta hur du upplever det och inte vad han ska göra. Berätta om din oro. Lättare att det inte blir ett försvarstal om du pratar om dig själv. Har du inte redan mist kontrollen. I vilket fall som hjälper det nog inte honom att bli nykter att du kontrollera. Prata om din oro som du uttryckt väldigt bra.

Nordäng67
Håller med Gros19...

kanske kan du helt enkelt bara säga rakt ut ”Jag känner mig så ledsen och orolig” och se hur han reagerar. Det naturliga är ju att han frågar varför. Försök då bara berätta hur du känner utan att anglsga. Det är nog också bra att du försöker komma underfund med varför du är rädd att ta upp det. Om han tex brukar bli våldsam är det ju inte så konstigt att du är rädd. Då är det ju inte konflikträdsla utan något helt annat. Försök att tänka dig in i att du tar upp din oro med honom och försök fullfölja det hela i tanken. Vad är du rädd skall hända? Att bli arg är nog en försvarsmekanism hos en alkoholist. Kom inte och hota att ta min snuttefilt alkohol ifrån mig typ. Kram

Overtherainbow
Har du testat att skriva till

Har du testat att skriva till honom? Alltså skriva ned vad du känner, vad du tänker osv. Jag tycker det är lättare att formulera mig "färdigt" när jag skriver. Då kan han inte heller avbryta dig.