mikaela

Är 24 år och har på sistone kanske inte mått helt 100 och har märkt en förändring när jag dricker alkohol. Jag känner liksom inte igen mig själv när jag dricker så som jag brukar. Dricker inte lika ofta men när jag väl gör det har jag märkt att jag vill spy även om jag inte alls dricker mycket. Inte att jag mår särkilt illa eller känner mig full alls utan bara att nu kan jag inte dricka mer utan måste gå hem/hoppa av bussen för att spy.

Detta har hänt mig en gång tidigare för 3 år sen och höll i sig kanske 3 månader. Minns det så tydligt då jag jobbade på en ny restaurang och min chef ville ta en after work. Då var jag tvungen att gå in och spy på toaletten efter första glaset för att kunna fortsätta vara med på glas två innan jag var tvungen att gå hem. Det gick över och jag kunde dricka vanligt igen och har inte tänkt på det sen dess.

Nu verkar det ha kommit tillbaka dock då jag har spytt flera gånger efter att ha druckit. Min pappa är alkoholist och jag känner mig lite oroad att detta kanske är något symptom? Hur stark påverkan har alkohol och sinnesstämning? Är det möjligt att jag blir påverkad på detta sättet pga att jag känner mig lite nere i en svacka för tillfället? Anledningen till att jag frågar är för att sist för 3 år sen har jag i eterhand förstått att jag inte mådde så bra den perioden. Dricker absolut inte i överflöd och det jag reagerar på är att jag har tidigare "hittat" min gräns gällande alkohol och nu verkar den inte alls stämma överens med min kropp.
Tycker framförallt att det är märkligt att jag inte ens känner mig full.

är ny här och snubblade över detta forum när jag googlade så hoppas att det är rätt plattform för dessa typer av frågor.

Visst är alkoholens inverkan kopplad till sinnesstämningen men att du måste spy efter endast ett glas låter kanske som en mer indirekt koppling.
Kan det vara att du är stressad? Och/eller kanske ätit dåligt innan du dricker? En svacka kan ju leda till mer stresskänslighet och att du inte tar hand om magen ordentligt. Du kanske har en känslig mage, som jag :) Stress och oro kan orsaka alla möjliga problem med magen. Och du skriver att sist var det i samband med ett nytt jobb. Det brukar ju vara stressigt och påfrestande att börja på ett nytt jobb?
Om man då dricker i dessa fall kan man säkert bli illamående.
Men du kanske borde ta kontakt med en doktor? Hen kommer inte att ”anklaga dig för att vara alkoholist” för att du mår illa efter ett glas. Men jag tänker att hen kanske kan råda mer om din situation i övrigt. Finns säkerligen många skäl till att magen kan bli upprörd i samband med alkohol. Ta hand om dig och magen.