Simpan28

Hejsan

Jag är 28 år och har aldrig fått träffa min pappa pga hans alkoholproblem. Det enda minnen jag har av honom är foton som jag fått från hans bror.
Jag har gjort massa dumma saker på nätet som kostat mig jobb och vänner. Eftersom jag har atypisk autism så är det lätt för mig att fastna i rutiner. Varje fredag går jag till systemet och köper en spritflaska som jag senare dricker upp under fredagskvällen samtidigt som jag sjunger karaoke hemma och är uppe hela natten. Jag gör detta för att jag mår bra av det, men känner också att jag längre inte har något att förlora för jag har förstört så mycket i mitt liv. Behöver jag hjälp? Jag super aldrig om vardagarna när jag ska upp till jobbet.

Känner du att du behöver hjälp?
Det låter lite så på din fråga. Man kan skapa ett nytt liv oavsett vad man sabbat. Eller jobba med att reparera det gamla. Men att vara uppgiven leder inte in dig på ett positivt spår. Jag vet inte så mycket om din sjukdom men kan du skapa nya positiva rutiner? Köpa något annat eller göra något annat varje fredag? Kanske motionera?
Jag antar att det ”dumma du gort på nätet” är under påverkan av alkoholen? Och för att skapa något nytt så måste du nog lägga ner den. Annars finns ju risken att alla nya relationer eller reparerade går i stöpet också.
Du kan få det mycket bättre och var inte rädd för att söka hjälp. Om du ändå anser att du inte har så mycket att förlora så varför inte prova?