Då är det dags, jag slutar dricka på obestämd tid. Alkoholen har tagit min relation, mitt jobb och nästan mina barn. Under en period nu, från november ca så har jag varit väldigt medveten i mitt drickande. Innan dess hade jag minnesluckor varje gång, nu har jag ändå koll på när jag passerar gränsen och när det går åt skogen. Igår var jag superfull, men ändå medveten om det. Pinsamt helt klart!

Jag bestämde mig redan igår att söndag är min sista dag. Egentligen skulle det hellre vara lördag som är min sista dag... eftersom det är jobb på måndag. Hur som helst så längtar jag dit. Jag älskar att vara nykter, mycket mer än att vara full. Då kan man undra varför jag ör det, ofta?

Jag tänker att jag skriver av mig här om hur det går. Jag är i alla fall ohyggligt medveten om att jag missbrukar alkohol... ordentligt.

Jag har bestämt mig att på söndag, då ska jag börja mitt nyktra liv. Nu har jag läst en massa inlägg här och är ju pepp att börja redan idag.... men har en nyöppnad vinbox hemma och vet att det skulle göra att jag pajar en vit period. Skulle säkert klara mig till tisdag nästa vecka och sen köra igång igen. Men nä! Jag har nog inte styrka nog att slänga boxen, så jag dricker väl upp den och sen kör jag järnet. Den här gången ska jag verkligen lyckas!!

Varför just på söndag? Känner så igen mig i det du skriver men för mig gick det inte för då tänkte jag direkt på måndagen att vi tar tag i det nästa helg osv. Drack inget i måndes men igår gjorde jag så jag kör på för fullt nu utan a. Hoppas jag klarar det och du efter söndagen?? vi kan stötta varandra???

Tack för ditt inlägg! Självklart stöttar vi varandra. ? På söndag är för att jag dels gett mig själv tid att reflektera över hela mitt liv, har sjukskrivit mig från jobbet och ligger i princip bara hemma i sängen. Jag har dessutom en nyöpppnad vinbox som jag planerar att dricka upp eftersom jag inte har styrkan nog att slänga den. Jag gissar att den räcker till söndag. Så därför söndag... men sen ska jag vara benhård! Jag har även lämnat min relation i måndags eftersom han och jag gärna dricker tillsammans. Jag har bett honom att vi ska ha en vit månad i alla fall, men det är omöjligt. Det kan vara måndag, onsdag, fredag eller alla dagarna... som han lockar med bubbel och det är jag svag för. Men nu gick jag i måndags och gjorde slut. Känner att jag förberett mig bra... hade en jätte-fylla igår som jag inte är stolt över. Var dessutom ute på stan... piiiiiinsamt!

Så söndag då börjar tork-perioden, vill du följas åt Ledsen själ?

Vill jag följas åt? alltid bra att ha en stöttepelare att bolla tankar och frågor med? jag förstår dina tankar. Har oxå en öppnad bib som jag tänker om jag ska hälls ut inför helgen eller dricka. Hoppas på det förstnämnda ? vad starkt av dig att lämna en relation och samtidigt sluta med a! Nu kör vi?

Jag önskar att jag vore stark nog att hälla ut min Bib oxå, men vet att det kommer inte ske. Jag kommer dricka upp den... för att jag ska lyckas måste det vara helt tomt på alkohol hemma. Så söndag - då börjar jag! ??

Jag lämnade relationen för att lyckas bli nykter, han ville inte ens ta en vit månad. Han har inga problem med A, men det har jag. Mitt långsiktiga mål är att vara nykter och ändå kunna ta ett glas vin till maten. Men först en lång tids nykterhet och hälsosam livsstil. Min kropp måste få återhämta sig och läka, vill inte ens tänka på hur den ser ut på insidan ?.

Starkt av dig att köra på trots öppnad bib, jag hejar på dig! ???

Kunna ha en sund relation till alkohol så vi är nog inne på samma spår. Att ha en längre tids nykterhet för att bli lite mer klartänkt när det gäller a. Vi hörs på söndag kväll och ser hur allt känns för oss båda ??

Härligt, då är vi på samma väg... jag är bara lite bakom dig. ?

Var inte sugen alls, men klarar inte av att slänga boxen, det går inte. Så nu ett stort glas rödvin upphällt... pratade med mitt x tidigare, vi har bokat en resa om ett par veckor, en skidresa. Vi pratade om att ev åka trots att det är slut, han är orolig för vad som kommer hända. Vi kommer ju dricka öl i backen och vin till maten. Nä du, jag kommer vara spik-nykter sa jag, jag ska satsa på min kropp. Men han fortsatte och tjata om öl och vin. Kanske resan är dum? Men jag älskar ju att åka skidor!

Jaja, funderar vidare. Allt ör bara så tragiskt, A har förstört så mycket. Min relation till mina barn, min kärleksrelation, min ekonomi, mitt förra jobb, vänskap som gått förlorad... är ganska ledsen faktiskt. ?

Jag är precis där du är. Sitter med mitt 2:e glas vin och har nästan lite panik. Tänkte jag hänger på dig på söndag istället?? Ja du om du ska åka eller ej det e en bra fråga. Du kanske ska landa lite i dig själv i nykterhet innan du beger dig på resa ngn som bara pratar alkohol? bara en tanke, men som våra tankar fungerar så blir ju det liksom en ursäkt för att just dricka tyvärr ? tänk så mycket vi har att kämpa för du o jag????

Aj då. Men å andra sidan, så kan vi tagga tillsammans på söndag och verkligen gå in för det. ?

Resan tål att tänkas på... jag ska se om jag hittar nån annan att åka med.

Jag är 41 år ?? och har ett topp-jobb, ingen skulle nånsin kunna ana hur mitt privatliv ser ut. ? du då?

Och ångesten är inte så farlig men det kommer den bli. Jag är 34 Har två små barn o en man. har ett jobb som jag trivs jöttebra med men dom du skrev nånstans, tänk om man avslöjas. Jag som har sånt kontrollbehov, koll på allt på jobb o hemma men innerst inne är det ett krig mot mina egna tankar. Ny tänker jag det blir inget ikväll. Lovar inget men ska försöka i alla fall. Ska ha besök imorgon o vill inte känna denna känslan då! Hur går det för dig i dina tankar? Kram?

Skönt att du slipper ångesten, jag har en ordentlig svacka idag på grund av den relation som jag lämnade i måndags. Vi har varit tillsammans i två år... struligt, men ändå så tråkigt när man går åt varsitt håll och tyst.

Det låter som att du har mycket att vinna på att bromsa konsumtionen av a, familj och jobb du trivs med! ??? Jag lyckades bli av med mitt förra jobb, indirekt på grund av a. Därför är jag nu livrädd att jag ska göra ett nytt misstag och avslöja mig. Har sjukskrivit mig i tre dagar för att få möjlighet att stanna upp och reflektera.

Två kvällar kvar med vin-boxen, sen skilsmässa där med. Nu ska jag ut och promma, se om det kan hjälpa mig i min ledsamhet. Är såååå nära att skicka ett sms och be om att få komma tillbaka. Men jag ska inte, jag ska bli frisk och fri från a först och främst.

Hoppas du har en toppen-dag! ??

Har kommit som ett brev på posten. Vet inte var jag ska ta mig till. Usch vad tråkigt att höra om din relation. Lite kyligt här oxå har jag märkt sen igår! Min puls är uppe i hundra o hoppas den lägger sig under dagen! Promenera är bra. Rensa tankarna lite. Kanske tar en sväng med hunden själv. Har inget dig alls på vin idag o hoppas det håller i sig. Lyssna på lördag istället. Ta hand om dig?

Usch vad tråkigt att läsa om din ångest. Hoppas den lägger sig snart. Tog sedix i somras när jag hade en liknande period, tog en paus från förhållandet och slutade dricka alkohol. Mådde då otroligt dåligt... vet inte om tabletterna hjälpte, men jag tror det.

Min promenad hjälpte, jag mår bättre! Även om jag till och från ville sätta mig ner och gråta på en sten, så fortsatte jag gå, i en timme ca. ? Gjorde som du planerade, lyssnade på en podd, har aldrig gjort det tidigare. Superbra!

Jag har heller inget sug efter vin, men vet att det förändras framåt eftermiddagen/kvällen ?. Framför allt när jag ska försöka styra bort tankarna på vem mitt x eventuellt träffar och hur ensam jag är. ?

Jag önskar dig en jättebra fortsättning på fredagen! ??

Att du känner dig bättre och jag vet hur det är framåt 17tiden som en klocka. Får se hur det går,Hoppas på bra?? tack detsamma till dig?

Nu tillbaka till svackan... ska nog promma igen, om jag hittar kraft till det nånstans.

Lycka till i eftermiddag/kväll, jag tänker på dig och håller tummarna. Själv har jag som skrivet två kvällar kvar med min box. ? Är dock super-taggad och tror på min variant med ett långsamt farväl istället för ett abrupt slut. Har dessutom signat en pt idag, start måndag, så nu kan jag inte dricka... för då har jag slösat bort pengarna. Hoppas på ett utbyte av beroende, träning i stället för A. Hoppas kan man ju alltid göra ?

Vin ikväll! Det som var positivt ikväll var att jag berättade för min sambo hur svår min sovsituation är och äntligen förstod han?? så nu jäklar kör vi på söndag du o jag? nu kör vi hårt med att säga adjö till detta gift vi stoppar i oss??