Min pappa är alkoholist.

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Barntillenalkoholist
Min pappa är alkoholist.
Li-Lo
Hej Barntillenalkoholist

Välkommen till oss. Du har sökt dig till ett forum för anhöriga och kanske behöver du få berätta eller ta del av hur andra har hanterat att vara nära någon som dricker för mycket? Om du vill, berätta gärna mer då ökar sannolikheten att du får svar.

Du är inte ensam,

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Augusta245
Hej! Min pappa är också

Hej! Min pappa är också alkoholberoende/missbrukare. Jag vet precis hur det är att växa upp med en förälder som dricker. Ibland inte alls, ibland så mycket att han inte gör något annat flera veckor i rad. Han är en s.k. "fungerande alkoholist". Han har ett jobb, en familj, vänner... Fast livet för mig som anhörig är ett oförutsägbart helvete.

Jag är 25 år gammal nu. Mina första minnen av hans drickande är från när jag var ca 10 år gammal. När vi var på väg hem från en fest och han inte kunde hålla balansen och jag fick hålla i honom och se till att han kommer hem. Eller när vi var på restaurang och han beställde en hel flaska för sig själv. Sedan körde han bilen med oss, barnen, hem. Eller när jag var med på en jobbresa och han drack så mycket att han inte kom upp ur sängen, kissade på sig och missade konferensen.

Jag kommer speciellt väl ihåg en period i tonåren. Under ungefär en månads tid så antingen drack eller sov han, eller var på systemet för att hämta mer. Jag blev deprimerad. Jag stängde av. Ingen familjen pratade med varandra. Man var som i en bubbla. Önskade att man vore död.

På senare insåg jag att jag var medberoende. Vågade börja berätta om hur det står till för mina vänner. Vågade prata med min mamma. Men min bror. Försökte motivera min far till förändring så gott jag kunde. Men till slut orkar man inte längre. Hur mycket man än försöker prata och peppa så faller han alltid tillbaka.

Jag är starkare nu än vad jag var för några år sedan, men effekten av att ha en pappa som är alkoholiserad kommer att följa med mig under hela mitt liv.