2tillsammans

Min särbo sen 2 år dricker 2 extrastarka öl 0.5 l varje dag. På helger blir det minst en egen flaska vin både fredag och lördag kväll. Han kallar det att han dricker som en dansk. Jag vet inte hur jag ska ta situationen. Lite trött på det då jag inte dricker själv. Kanske tar ett glas rött varannan månad. Han har tränat mycket alltid som sprungit någon mil om dagen. Men nu inte riktigt lika mycket träning. Han har nattsvettningar vilket han skyller på att han har hög ämnesomsättning pga träning. Jag tror mer det är alkoholens effekter men inte sagt något. Har inte orkat ta itu med det då jag själv överlevt bröstcancer förra året och innan dess har en annan sjukdom o en skada som gör att jag rullar 24/7. Har ni något råd? Ekonomin kretsar också kring att det är viktigt att ha råd med öl, vin och snus. Nu har bilen hans gått sönder och då kan man gärna ta ett glas extra för att lugna nerverna.

Välkommen till forum! Förstår att det känns trist att du inte fått respons, men ge det lite tid. Ibland dröjer det innan man blir ”upptäckt” här, det beror inte på ointresse eller ovilja. Medan du väntar skulle jag tipsa dig om att läsa i andras trådar här, du kommer att känna igen dig och förhoppningsvis känna dig lite mindre ensam i din situation. Vi är många som har levt eller lever med mycket liknande erfarenheter. Det viktigaste, enligt min erfarenhet, är att komma till insikt om att du inte kan få honom att ändra sig - till en sån insikt måste han komma själv och ha vilja att ändra sina alkoholvanor. Det du kan göra är att ta hand om dig själv, på bästa sätt. Det är viktigt, i synnerhet eftersomdu själv har haft enallvarlig sjukdom.
Alltså, stanna kvar, läs andras erfarenheter, kanske svara i andras trådar och framförallt: ta hand om dig och gör sånt du mår bra av?
Varm hälsning / mt

Fortsätt skriva av dig här. Som Mulletant skriver, kan det ta en stund innan någon svarar. Alla kämpar med sitt.
Om du har en känsla av att han dricker för mycket, så stämmer det oftast. Lita på din magkänsla. Har du pratat med honom om drickandet? Se hur han reagerar. Men sedan kan du ju inte bestämma åt honom att sluta. Han måste ju vilja själv.
Han kan ju inte skylla på olika saker, som att han dricker som en dansk. Då får han väl sluta med det då. För det blir ju för mycket.
Försök att tänka på dig själv. Gör något som gör dig glad.
Styrka till dig

Zindi

Ge inte upp forumet. Jag har också skrivit inlägg med noll respons, men det betyder inte att vi andra struntar i det du skriver. Vi har våra battles också att uthärda. Ibland läser jag inlägg som jag vill svara på men jag vet inte hur jag ska formulera det hela i ord, då jag inte vill att det ska bli fel. Att kissa ner hela sängen är ett tecken på att man har druckit alldeles för mycket. Att dricka som en Dansk låter mer som en ursäkt. Jag är glad över att du har kämpat dig igenom cancer, och därför tänker jag som att du kanske ska tänka mer på dig själv.