frulle

Oj postade jag tråden för tidigt?
Ny här
Skall börja med antabus i morgon o är livrädd
Hur reagerar kroppen, jag, sug....

Nytt steg. Vet inte om jag vill.

Välkommen hit! Det här forumet är helt fantastiskt på många sätt!
Vad stark du är som tagit dig hit till alkoholhjälpen - ett steg i rätt riktning bara det!
Själv har jag varit här i 10 veckor och varit nykter lika länge, helt på egen hand.

Hur kroppen reagerar på abstinens är jätteolika, det är beroende från person till person och hur mycket/länge man druckit osv. När jag slutade upplevde jag faktiskt att det gick rätt bra, visst hade jag huvudvärken from hell, lite darrig i kroppen och svettningar och tilltagande ångest ibörjan som sedan lugnade ner sig, detta från att inte ha varit nykter en enda dag de senaste 3 åren, med massivt intag av vin dygnets alla vakna timmar.
Det är som sagt varierande. Det finns bra information här på alkohollinjen att läsa om vad abstinens är - hett tips att kolla igenom det (tror du hittar den på startsidan om jag inte minns fel)

Sug är något som kommer, det går inte att undvika, vissa dagar är suget starkare, andra mer hanterbart. Det som är superbra att lägga på minnet är att suget inte är bestående utan håller i sig en stund (också individuellt och jag upplever att det är olika beroende på situationer jag befinner mig i)
Sug är inte farligt och mitt hetaste tips såhär i början nu när du ska sluta med alkoholen är att lägga upp en strategi för hur du ska hantera suget när det kommer.
För min del i början stack jag ut och sprang när jag upplevde suget - när jag vaknade på nätterna eller när det var för sent för att dra på sig skorna och springa på kvällen satte jag på en serie på Netflix och fokuserade på den, istället för att agera på suget, jag gick även in här och läste igenom folks inlägg för att påminna mig själv om varför jag gör det här. Jag hade också lagt upp en plan för hur jag skulle tänka när suget kom. Mitt egna mantra var "Det är bara en känsla i kroppen, den kommer att försvinna om en stund, jag kommer inte agera på det". Det som är viktigast är att hitta strategier för hur man hanterar sitt sug själv och inget tips/trix/råd är fel (förutom att dricka bort suget förstås ;-) )

Varför vet du inte om du vill?
Vad var det som gjorde att du hittade hit?

Vi är många här, hela det här forumet är proppfullt med människors berättelser och värsta klippväggen att luta sig mot, speciellt i början!
Heja dig och fortsätt gärna skriv här!

Sofia

Jag håller med Dee här ovan - du har tagit ett viktigt och modigt steg i och med att du har hittat hit och börjat skriva i en egen tråd. Du uttrycker på ett ärligt sätt din tveksamhet kring att påbörja antabusbehandling. Du är rädd för hur du ska reagera, vad händer med kroppen och sinnet, hur blir suget... Det är ett nytt steg och det känns läskigt, helt förståeligt! Du tar små steg framåt, bokar en tid på en mottagning - det är liksom en del av dig som vill. Och så är det en del av dig som kanske blir för rädd, eller vad är det som händer där, när du inte går? Skriv gärna mer och berätta om dina olika funderingar, vad finns det för anledningar som gör att du vill gå dit och vad finns det som håller dig tillbaka? Här finns mycket stöd och värme att hämta, hoppas att du ska känna dig välkommen och stärkt av forumet.
Allt gott,
Sofia, alkoholhjälpen & anhörigstödet

frulle

Skall glra detta för mina barn men är inte riktigt där mentalt själv. Varför vet jag inte.
De är hos pappa o tänker om jag sitter här o dricker är skit samma.
Går dit innan de kommer hit.
Trevlig helg

frulle

Hej igen
Tack för ni orkar med en som är så velig.

Skall ta min första antabus i morgon
Vad händer om jag trillar dit efter en tablett?
Så rädd o orolig.

Vill men ändå inte

Vill slippa skiten men orolig hur jsg skall hitta lugnet....

Om jag tar vin i morgon efter tabletten vad händer?
Livrädd

Så vitt jag hört om antabus och alkohol kan det få ganska mycket obehagliga biverkningar (finns ju en anledning till varför dom förskrivs som hjälp till att sluta dricka)

Känns som att du bör ta dig en ordentlig funderare på vad det är som gör att du vacklar. Är det bara ”lugnet” du är orolig för?

Jag trodde absolut att jag inte skulle klara av att sluta dricka och var precis som du väldigt orolig för att inte kunna hitta ”lugnet”. Allt är snarare tvärt om till det positiva.

Du förlorar inget på att prova en nykter period i ditt liv, jag lovar dig att ångestmolnet du förmodligen har i dig pga alkoholen kommer bli 10 ggr lättare att hantera och när du varit nykter ett tag kommer du också att kunna se/tänka/känna klarare.

Ta stöd av forumet och fortsätt skriv här!
Kämpa på!

frulle

Gick dit
Tagit min första antabus.
Hemskt o pinsamt att säga men tårarna rann i bilen hem.
Känns som jag tappat min snuttis o vän.

Får försöka hitta en nu vän men nu gör det ont o nervöst.

Kram

Så bra att du tog dig dit och tog din första antabus!
Jag förstår och vet hur det är, vi är många som tappat bort vår snutits och bästa vän, som egentligen bara är en illusion, en självisk jäkel och ond kraft som kastar dålig karma över oss!

Kram!

Nu har du tagit ditt första steg till att göra slut med alkoholen, ett stort och modigt steg, bra!!!

frulle

Känner mej ledsen o vill bara ta ett glas
Jobbigt att vara själv, svårt att inte tänka på nått annat....

frulle

Kvällen gick o jag sneglade på vinet men lät bli. Somnade nykter första ggr på väldigt länge.
Svårt att somna då jag inte var dåsig av vin men vaknade nu lite klarare än jag brukar.
Känns ändå rätt ok. Ibland har jag ju fått ta en återställare för att vakna en lördag då fredagen har varit ok att dricka mer än en vardagskväll.
Idag behövs ingen sån utan te o frukost.
Kram