Jonny6108

Har haft alkohol i mitt liv i drygt 40 år. Dem senaste 20 åren har det eskalerat då jag mist en dotter i suicid och en dotter som just nu är inlåst på LVM. Jag dricker mer och mer för att bedöva min oro och ångest men mår ännu sämre dagen efter... dessutom så orkar inte min fru så mycket mer och vill nu att vi går isär. Detta gör mig riktigt orolig då jag är rädd för att det då går helt åt helvete för mig... har tid hos en psykolog imorgon men är rädd för att det kanske är försent.

Du har hittat hit och startat en tråd där du berättar hur du har det nu. Alkoholen har tagit för stor och för dig fel plats i ditt liv. Du har fått nog nu och vill göra en förändring. Starkt av ditt att berätta för oss här på forumet det ger oss chansen att följa dig och stötta dig.

Ett steg till du tagit är att du har en tid hos en psykolog, du sträcker ut handen och verkar beredd att testa den hjälp som finns. Tillslut kommer du hitta det som fungerar för dig och kunna ta steg för steg mot att må bättre.

Det är minst sagt beklagligt det du varit med om och det finns stöd i din situation att få, kanske är det därför du har kontakten hos psykologen? Ibland tar det tid att hitta rätt hjälp, även att kunna ta den till sig. Oavsett hur det är för dig just nu så låter det som du är medveten om att du behöver ta hand om dig. Du vill hitta annat än alkohol som hjälper dig att hantera dina känslor och tankar.

Fortsätt gärna skriva och läsa här, hoppas du kan hitta lite som blir hjälpsamt. Igen, välkommen.

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet