Försöker på nytt

316 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Themistokles
Försöker på nytt
Themistokles
Registrerade mig här vid årskiftet...

... 2015/2016. Kan inte minnas att jag lyckades att minska mitt drickande någonting alls där och då. Har senare gått hos en alkoholterapeut på socialen; jag ljög mig genom ett halvår där. Har t o m besökt AA vid ett tillfälle, det funkade inte.

Jag har druckit mellan två och fem gånger i veckan i flera år. Minst två flaskor rött per gång. Har ändå lyckats behålla mitt arbete. Min fru har stannat hos mig. Jag och barna funkar. Jag tränar, ofta bakfull, och börjar bli tämligen fet.

I söndags fick jag nog. Igen. Och i måndags morse åkte jag till kliniken. Stod i kön kl 8.25 tillsammans med massor av människor som sökte hjälp. Många såg väldigt slitna ut.

Jag fick träffa en läkare. Fick naltrexon. Har därefter varit på kliniken och "blåst". Har inte druckit sedan i söndags, även om jag är duktigt "törstig" just nu, det är ju fredag. Men jag klarar helgen. Oroar mig mer för hur det skall gå framöver...

Hälsningar
Mikael

DetGårBättre
Bara att kämpa.

Bara att kämpa.

Themistokles
Första lördagsmorgonen utan

Första lördagsmorgonen utan bakfylla på flera år. Uppe tidigt och lyssnar på Naturmorgon på P1. Känns bra.

PimPim
Hej och välkommen igen!

Lycka till med fin kamp! Visst är fet skönt att vakna utan baksmälla. 💕✌🏻

Kram PimPim 🌷

Themistokles
Hej PimPim!

JA, det är fantastiskt att gå upp tidigt, lyssna på radion, ta en kopp. Och samtidigt vara pigg och klar. Det gäller att komma ihåg den känslan bara. :)

Trasig22
Härligt!

Härligt!

Themistokles
Inget vin men...

... är på ett jävligt dåligt humör. Arg på allt. Borde nog ta in på hotell några dagar. Så familjen slipper mina utbrott. Jag antar att det är min längtan efter vin som får mig att må så här. Är ju normalt sett aldrig ilsken eller snarstucken.

Och så ångest över att jag ligger efter med mitt arbete på det... Morr...

Themistokles
6 dagar utan alkohol. Det går

6 dagar utan alkohol. Det går bättre än jag trodde. Undrar hur stor del av detta som beror på naltrexonet?
Såg på Mello. Nykter. Rätt trist. Å andra sidan är det rätt trist även när man är packad. Så inget nytt där alltså. Men jag ser fram emot att vakna pigg och fräsch i skallen imorgon.

Themistokles
Å vad gott att vakna pigg och

Å vad gott att vakna pigg och fräsch. Ligger och drar mig i sängen. Njuter. Hunden på ena sidan, frun på den andra. Båda sover. Har öppnat altandörren så att våren strömmar in. Eller våren kanske är att ta i. Snön faller, men lägger sig inte. Men jag hör fåglar. Och det är ljust där ute.

Ännu en dag utan vin.

Mrx
Härliga helger utan alkohol

Håller med dig fullständigt. Det är så skönt att vakna pigg och fräsch utan ångest. Jag han pussa på min fru innan hon gick till jobbet i morse. Nu ligger jag och myser med katten. Ska strax åka till gymmet och köra en yoga pass.. snacka om förhöjd livskvalitet när man skippar alkoholen. 😎😎

Themistokles
Mrx

Precis. Man får försöka att påminna sig om denna känsla redan på fredag eftermiddag. Om det går. ;)

Mrx
Vi kämpar tillsammans

Vi kämpar tillsammans. Vi får påminna varandra nästa fredag om den här sköna känslan

Themistokles
Precis.

Det får vi göra. Ha en bra vecka tills dess.

Themistokles
Ju fler inlägg jag läser här

Ju fler inlägg jag läser här på forumet, desto mer känner jag för att sluta dricka alkohol för gott. Om jag kan, alltså. Har som mål nykterhet till strax innan midsommar. Men om jag klarar det dit finns väl ingen anledning att börja dricka igen? Fast det är ju lätt att säga nu när jag klarat en vecka bara... Svårt att inte tänka framåt.

Mrx
En dag i taget...

Förstår hur du tänker. Jag får också inspiration av att läsa om andras livsöden här på forumet. Jag själv har dragit ner rejält på min konsumtion. Efter 7 månader med låg konsumtion med allt vad det innebär i form av förhandlingarna med sig själv. Börjar jag tänka mer och mer på att avstå helt. Jag mår ju så mycket bättre när jag spolar kröken oavsett mängd. Men visst blir det väldigt tomt efter alla dessa år med A-djävulen som sällskap. Tiden får visa vart jag jag landar i mitt förhållande till alkoholen. Just nu lever jag efter principen en dag i taget..

Themistokles
Har varit och blåst på

Har varit och blåst på kliniken. Åttonde dagen utan alkohol idag. Och är så sugen på ett glas rött. Men klarar mig utan. Åtminstone idag.

Vinäger
Starkt att stå emot

Vi vet ju att det bara är de typ första två glasen som ger det vi vill ha för stunden. Sedan öser vi på med många fler och släpper in ångesten med full kraft.

Skönt om du vill prova att vara utan alkohol. Det underlättar betydligt att slippa förhandla om ett glas hit eller dit, exakt mängd, regler om när och var. Mycket energikrävande.

Som sagt, en dag i taget räcker bra.

Themistokles
Precis.

En dag i taget. Jobbigt hur det växlar bara. Igår kändes det som om jag kunde vara vit resten av livet. Idag undrar jag om jag ens klarar mig till fredag.

Men jag skall klara det. Berättade t o m för en kollega idag, att jag slutat dricka. Hen blev nog både förvånad och lite impad. Det dricks mycket inom min bransch...

Themistokles
Började dagen på gymmet. Gott

Började dagen på gymmet. Gott. Och dessutom utan att vara bakis under träningen. Hade ett dundersug efter alkohol igår. Men stod emot. Hoppas det där suget blir mindre med tiden...

Mot jobbet. 😌

Mrx
Bra jobbat

Bra jobbat! Suget klingar av successivt. Ett sug brukar aldrig vara speciellt länge. När hjärnan börjar fatta att A inte kommer som vanligt. Håll ut du fixar det här.
/mrx

Nejlika
Bra jobbat!!

Hejjar på dig!
Och som Mrx säger - suget kommer klinga av. I sinom tid

Themistokles
Tack!

Ja, det är bara att stå ut. Tänker arbeta kväll idag och det underlättar ju lite.

Themistokles
Tack, Mrx.

Jag kommer inte att ge efter. Åtminstone inte idag. Fattar inte att jag satte mig i denna sits från början.

PimPim
Varje dag känner jag mig tacksam...

... över att jag somnar nykter och vet att imorgon kommer jag vakna utan baksmälla!
Men jag tar alltid en dag i taget och tar inget för givet. 💪🏻✨
Grattis till dina 8 dagar! 🌺 Bra kämpat 💪🏻✨

Kram PimPim 🌷

Themistokles
Tack PimPim!

Jag älskar också att vakna utan baksmälla. Det gör livet värt att leva. Jag ser fram emot den dag när jag slipper suget bara.

Trevlig kväll!

Mikael

Themistokles
Sitter på Kliniken.

Sitter på skliniken. Börjar känna igen andra patienter. Skall blåsa. Känns gott att veta att mätaren kommer att visa 0. Sedan åker jag till jobbet. Utan bakfylla.
Ha en bra dag, alla!

Themistokles
Extremt hungrig blir man...

... av att sluta med alkohol. Käkade en jättefrukost i morse, sedan en köttbullesmörgås klockan 9:30, lunch kl. 12 och nu 12.54 en baguette med kycklingröra i. Skulle dessutom lätt kunna tänka mig en bulle faktiskt. :)

Themistokles
Känner mig klar i knoppen.

Så enkelt är det. Efter bara en kort tid utan det dagliga vinet orkar jag både läsa och skriva igen. Det är nästan en andlig upplevelse att kunna tänka klart. Konstigt. Men det är hemskt så egocentrisk man blir av att fokusera på sig själv och sitt mående. Jag! Jag! Jag! Och jag tänker nästan lika mycket på vin nu som för två veckor sedan, fast på ett annat sätt. Då tänkte jag konstant på hur och när jag kunde ta nästa glas. Nu tänker jag mycket på hur jag skall undvika att ta ett glas. Och på hur det kunde bli som det blev.

Jag längtar redan till morgondagens arbetsuppgifter. Hjärnan behöver sysselsättas...

Mrx
Grattis du är inne på rätt väg

Du är inne på rätt väg. Du har lyckats programmera om din A-hjärna. Bra jobbat. Nu kämpar vi vidare. En dag i taget...
/Mrx

Themistokles
Lite löjligt men...

... jag känner mig nästan lite tonårsaktigt tuff av att vara nykter. Cool. Eller stolt. Som att det syns på mig att jag inte har supit på snart två veckor. Att folk tittar och tänker "där går en jävligt stark person". Fånigt? Kanske. Men så känner jag mig.

Och jag känner mig intellektuellt tryggare än på länge, inte minst på jobbet. Typ att jag vet att jag är jävligt bra på det jag gör. Så har jag inte känt sedan jag var doktorand för skitlänge sedan. JÄVLIGT skitlänge sedan. Jag har pendlat mellan att känna mig kass till medelbra på jobbet under många år, även om jag ofta har fått nya uppdrag och haft en god löneutveckling. Så något har jag ju gjort rätt. Men jag vet ju att jag hade kunnat vara så mycket bättre, att jag hade kunnat skriva så många fler artiklar, fått bokjäveln färdig för flera år sedan, etc.

Får man? Bör man? Alltså känna sig stolt över några dagars nykterhet? Känner någon annan här på samma sätt? Eller börjar jag tappa fattningen?

Köpte för övrigt kinamat på Rasa Sayang på vägen hem. Hämtmat. Där inne satt en handfull herrar och damer och ölade. Jag är glad att jag inte är en av dem som sitter där en torsdagskväll och "tjôtar", sippar på veckans öl (Tuborg, tror jag) och blir fylleosams om alltifrån vem som är bäst i skidskytte-VM till hur man skall handskas med IS-återvändare. Men det hade kunnat vara jag. Det kan fortfarande vara där jag hamnar. Men just idag känns det som att jag aldrig kommer att sitta på Rasa Sayang och öla.

Sidor