Annilla

Hej - försöker komma fram till hur detta fungerar. Jag har gjort en mätning och jag ska vara riskberoende. Jag har gjort mätningar förut som visat samma sak.
Har satt mig själv i två program och tyckte inte då att det var svårt att avstå från att dricka. Kände inget speciellt sug. Så jag skrevs ut från programmen. Men det är lätt för mig att gå tillbaka mina vanor att ta ett par öl och slappna av, när jag ska tänka och koncentrera mig.... mitt drickande hör ofta ihop med att jag ska jobba med ngt och jag får för mig att jag blir mer fokuserad då. Dricker mig naturligtvis inte asfull - det skulle självklart inte fungera. Undrar om det är någon som känner till det här beteendet?

Härligt att du hittat hit!
På Alkoholhjälpen finns en hel del bra fakta och forumet är en liten guldgruva av berättelser många nog kan känna igen sig i!

Jag känner igen mig i allra högsta grad i vad du skriver och i din fråga!
För mig var det så under många år (jag har just skrivit ett eget inlägg som berör delar av det på min egna tråd som heter "samtal med en främling")

Om jag går till mig själv så var det rätt länge jag höll mig i riskzons-drickandet. Det var alkohol för att slappna av till en början men som sedan övergick till alkohol för att prestera osv. Det slutade inte bra.
Läs gärna mitt inlägg jag skrivit, kanske du känner igen dig lite granna, eller så gör du det inte, vad vet jag.
Hur som helst så tycker jag det är bra att du skriver här och att du reflekterar över din situation, sen kan jag personligen vara lite skeptisk till mätningar och grejer man ska fylla i osv. Jag tror det viktigaste är att man fokuserar på varför man dricker som man gör. Vad syftet är med att dricka alkohol.
Vad tänker du själv kring det?
/Dee