Nummer 2

Har så ont i bröstet så jag går snart i bitar, försökte diskutera med min man idag som så många gånger förr.
Han håller med om att han har vissa problem men säger också att han inte vill välja bort alkoholen för han gillar känslan.
Gränserna flyttas, så fort jag åker bort så dricks det en massa. Han har kört motorcykel alkoholpåverkade med dottern bakpå för att han inte vågade tala om att han hade druckit.
Vi har bråkat om detta i flera år men det blir bara värre och värre. Nu har äldsta dottern börjat vakta honom när jag är borta. När vi åkte bort i helgen och han inte svarade kom det fram att han druckit massor när jag var bortrest och att han var otrevlig mot barnen.
Gör så ont, 20år har vi bott ihop, min första riktiga kärlek och jag älskar honom så mycket.
Skrev ett kort brev till honom som han kan läsa på jobbet imorgon.
"Jag är ledsen men tyvärr så ser jag ingen utväg längre. Du har fått din sista chans, du måste välja mellan mig och alkoholen och då gäller det inte en vit månad utan då gäller det ingen alkohol alls i ett år. Väljer du alkoholen så har du till sista april på dig att flytta ut men jag vill ha ett svar imorgon. Jag klarar inte av det här längre utan måste gå vidare. Jag älskar dig så otroligt mycket. Kram"
Tyvärr så vet jag nog vad valet kommer att bli men någon gång måste jag ta smällen och försöka gå vidare.
Vill bara låtsas om som ingenting men det går inte, speciellt inte nu när barnen har börjat lida så mycket och jag vet att jag inte kan lämna dom ensamma med honom igen.

Vad ledsen jag blev när jag läste ditt inlägg. Det blir extra sorgligt när ni varit tillsammans så länge och dessutom har barn ihop. Att alkoholen har sån makt hos vissa är så sorgligt. Jag ställde ultimatum till min särbo och han valde alkoholen. Han har förlorat allt,, sin dotter, sitt jobb, sitt körkort, sina vapen,,och ändå hävdar han att har kontroll. Hoppas veekligen din man är klokare. Stor kram

Ylle79

Starkt gjort! Verkligen! Jag hejar och tror på dig!

Själv velar jag fortfarande. ”Vi har det ju ändå bra?” ”Det är nog inte så farligt” Suck. Men det blir så påtagligt när barnen dras in mer och mer.

Kram!

Sofia

Hej och välkommen till Alkoholhjälpen och Anhörigstödet, Nummer 2! Du och din man har i flera år bråkat om hans alkoholvanor, där gränserna hela tiden flyttas och du har till slut fått nog. Han har åkt MC onykter med er dotter och varit otrevlig mot barnen när du har varit bortrest. Vad modigt av dig att ställa ett så tydligt och klart ultimatum - ett år utan alkohol eller så är det slut mellan er. Och så fint att du har hittat hit och vill dela med dig av din resa och förhoppningsvis få stöd och nya infallsvinklar från andra i liknande situation. Det är starkt och klokt av dig att du har börjat lägga fokus på att hävda dina egna gränser, att se till dina och barnens behov. Oavsett utfallet av det här, så har du tagit väldigt viktiga steg för dig och för barnen.
Allt gott,
Sofia, Alkoholhjälpen och Anhörigstödet