Och nu...

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tackohej
Och nu...
Tackohej
Nytt liv

Dag 56 och känns bra att ha lämnat delen av forumet kring att förändra drickande. Jag har ändrat. Har bestämt mig:. Finns inga ursäkter eller alternativ.
Min största utmaning sista veckorna är faktiskt min fru. Jag kan vara lugn, glad, avslappnad. Tålamod med barnen. Men hon kan verkligen trigga igång ett vattenfall av stress som rinner genom varje por av min kropp på en halv sekund. Det är absolut stress och oro som jag måste gå till botten med och som eldade på mitt missbruk.
Eller råkar hon bara vara för nära mig och jag har henne som en ventil att projicera allt skräp inom mig på. Ska verkligen göra allt jag kan för att ordna detta. Börjar med att ta långa pauser dagtid från henne.

bara.jag
Reda ut

Fundera lite själv först, men sen rekommenderar jag varmt att ta hjälp av samtalsterapi för att varken förstora eller förminska saker.

Tackohej
Hmmm...

Dag 58 - bara jag - pratade ärligt med min fru och nu känns allt toppen. Livet som nykter är enklare :) hon förstod, jag var lugn.
Känner att jag bör pausa forumet ett tag. Men tankar att jag även bör kolla med vården att glesa ut mina antabus-besök?! Är det verkligen för att det är jobbigt med logistiken eller Smider en alkoholdjävul planer jag själv inte vet om?

Får bli - forumpaus. Men ingen antabuspaus. Vill pränta in nykterheten ordentligt i livet innan jag vågar sluta med antabus.

Strulan65
Skynda långsamt

Lycka till med ditt liv och återvänd hit om du känner dig svag// hälsningar Strulan

Tackohej
Svag

Jodå strular. Höll mig borta från min egen tråd 5 dagar typ. Nog inte redo för vidare livet. Dipp idag. Tack vare antabus kan inget ske men hade varit risk ikväll.
Har varit 5 fantastiska dagar och mått jättebra men idag slog ngn ångest till o lust att stänga av känslorna för en stund. Ska fundera på vad som ledde hit. Ska prova lite olika metoder att komma ur dippen.
Dag 63 är det idag.

Strulan65
Hoppas du mår bättre idag och

Hoppas du mår bättre idag och grattis till dina dagar. Var på ett föredrag i veckan om att det är naturligt att känna men att vi idag vill ha bara bra dagar. Hon sa ett uttryck jag tog till mig " Det är inte hur du har det, utan hur du tar det" samlar på uttryck, bra att mata Draken med när den tjatar.
Önskar dig en fin söndag//Strulan65

Tackohej
Måndag

Dag 66 (känns fel att notera dagar när hela livet ska vara vitt). Ska sluta med räkning.

Funderar en del på två saker.
1. Undrar om jag alltid haft ”genen” för a. Minns tonåren och många fester där jag druckit på tok för mkt. Blir orolig om mina barn får det här om det är ärftligt.
2. Vågar stanna kvar i känslorna bättre o bättre. Haft 2 dygn fyllda av ångest och oro. Men idag känns allt bättre efter morgonpromenad och allt vackert jag set och hör omkring mig.

Strulan65
Njut av dagen

Har börjat med att starta och avsluta dagen med 3 saker jag är tacksam för, ett sätt att lura hjärnan vet inte om det funkar men testar ett tag.
Tjatar om boken jag lyssnat på, Vägra följa John som var en ögonöppnare för mig.
Hoppas du får en riktigt fin dag// kram Strulan 💪🙏❤️