Hej!!

Bra frågor! Bra också att du hittat hit, det här forumet är en guldgruva med kunskap och berättelser samt erfarenheter!

Jag vill definitivt tipsa dig om alkoholhjälpens internetbaserade program som du finner här, på startsidan i högerkant. Det tror jag kan vara absolut värt att prova!
Sen skulle jag vilja rekomendera att pröva en tids nykterhet, minst en månad, för att känna efter och omvärdera saker och ting. Och se på problemet med nyktra ögon så att säga.

Jag fick supermegaångest sista åren jag drack, ångesten var nästan enbart ihopkopplad med alkoholintag och mitt eget personliga val efter en tids nykterhet är att fortsätta på den linjen. Jag tycker helt enkelt inte att det är värt precis det du beskriver här ovan, för att dricka alkohol.
Jag tror personligen, men detta är min egen teori, att det är väldigt svårt att försöka manövrera skuten med en "normal" konsumtion när man väl "kantrat", men det finns absolut de som kan det, det är grymt imponerande!

Lycka till,
Dee

Babar

Hej!
Jag är också ganska ny med att skriva här på forumet. Men jag har också läst massor av alla trådar och man märker verkligen att man inte är ensam med sina problem. Känns skönt att kunna stötta & stöttas.

Jag hade också någon form av måttligt drickande trodde jag. Drack inget inget i veckorna men desto mer på helger & längre ledigheter.
Denna ångest man får när man dricker mycket skojar man inte bort. Att man inte lärt sig att det bara blir värre med A är också galet.
Jag har dessutom varit på 2 avgiftningar på relativt kort tid. Hade en jobbig dryckesperiod i samband med en livskris i familjen. Det höll på att gå käpprätt åt pipan.
Efter den senaste behandlingen tog jag det förmodligen viktigaste och bästa beslutet i livet. Jag kände att jag pallar inte mer mentalt och fysiskt så jag gick upp till Länkarna här på orten. Jag var ju väldigt sliten när jag kom dit men blev så otroligt omhändertagen.
Igår var det exakt 4 söndagar sedan jag klev in där och är så glad att jag gjorde det. Kände mig lite stolt igår och att må så himla mycket bättre.
Nu är det en dag i taget som gäller och att jag har Länkarna och en fantastisk drogrådgivare som jag träffar varje måndag funkar superbra för mig.
Funderar på att kanske besöka ett AA möte framöver.

Jag skulle också vilja kunna dricka på ett normalt sätt. Men det här med måttlighet funkar inte för mig så att det är lika bra att sluta dricka.
Men jag är också glad och imponerad av alla som grejar det på egen hand. Jag gör det inte.

Så vi ska verkligen fortsätta att kämpa på med hjälp av alla fantastiska här på forumet.
Stort tack allihopa!