Anonym 21523

Jag har skrivit i forumet för anhöriga och om resan ifrån mitt nuvarande ex som jag var och ff kan vara medberoende till.
Här tänkte jag ventilera om mina alkoholvanor och hur jag mår,konsumerar, och vilka sociala situationer jag hamnar i med det och utan det.

För det första så är jag en person som inte vill vara utan alkohol men som dricker ungerfär en 7~9 enheter per vecka! Det kan vara vin och ibland öl. Drinkar hoppar jag över pga hur jag mår av det.

Jag kan tex dela upp enheter att en dag dricka två glas och sedan två dagar utan och sedan tre glas osv tills kvoten är nådd! En del anser väl att detta är måttligt och inge större risk men för min del så behöver jag dra ner på det ännu mera.

Jag har försökt men det som inte går något bra nu är just det sociala. Att så fort jag ska träffa nån jag känner så är det alltid alkohol med i bilden. Det kan tex se ut så här

Månd. Jag vill hitta på nåt med nån jag och en vän är ute o går och det slutar med att vi går in o tar varsitt glas som blir ett till,
Tis. Nå hör av sig och frågar om vi ska ut och äta. Min tanke går direkt till att se upp!!!! Mat ute betyder vin, jag säger nej pga att jag redan planerat in tex vin på torsdagen. Jag säger mina planer till vännen och får till kommentar,,ja men ett glas gör ju inget. Hela veckan kommer upp i mitt huvud, va ja gjorde dagen innan, då det dracks två glas, plus att hon vill att jag går ut, plus torsdagen och sedan kommer helgen då det blir samma visa igen. Kom igen de va så längesedan, de är helg, jag har jobbat hela veckan och tar min första öl... mm tänker jag,de blir ju fasiken dricka varje dag om jag ska följa med på allt. Är jag stark säger jag nej. Är jag.ännu starkare säger jag ja till tis kväll och dricker alkoholfritt.

Ons kommer. Stänger in mig själv pga risk för att nån vill ut o dricka. Nån hör av sig på kvällen o frågar va jag gör, ja blir nojjig hittar på o säga allt möjligt som låter upptaget.

Tors kvällen blir som planerad. Räknar enheter och ser att jag ligger bra till så jag tar en till.

Fredag det vart för mycket. Två glas vart tre o där satte baksmällan igång. Telefonen plingar och frågor kommer om kvällen, jag är död säger jag. Personen skrattar skärp dig de är fredag...mm säger jag.va mår du dåligt? Ja jag drack vin igår o jag är bakis, okej!? Mycket? Tre glas, amehhh de är väl inget. O så får jag förklara igen o igen... tunnis tråkmåns bla bla. Jag stannar hemma kvällen räddad av kloka mig.

Lörd ser till att va upptagen, så det blir hemma själv, annars är risken stor att det blir utgång pga att det just är lördag.

Sönd äntligen tänker jag lugn o ro.

Så här funkar det för mig och jag vill att det här ska förändras. Vill kunna göra saker med flera än bara en av mina vänner som jag kan hitta på nåt med utan alkohol.

Anonym 21523

Skriver av mig

Igår drack jag två o en halv enhet. Skulle träffat en vän ikväll o delat på lite vin men jag och den vännen skjöt upp det vilket inte gjorde mig nåt alls för jag kände inte alls för nåt vin ikväll.

Anonym 21523

Ikväll kommer en vän över på mat. Vi har planerat den sedan länge och jag ska köpa nåt vin som passar. Jag kommer dock bara ta ett för jag ska jobba dagen efter och vara borta och göra det i flera dagar. Har räknat ut att den här veckan kommer inehålla tre enheter vilket är under mitt mål på fem enheter ?

Anonym 21523

Kvällen gick bra och det vart ett glas och en liten skvätt till men väldigt liten.
Hade en folköl som jag tog under hela dagen så jag är nöjd. Skönt att inte bli påverkad ? så mindre än fem enheter
Perf

Anonym 21523

Jag hamnade på 5 o en halv enhet förra veckan vilket nåt jag är nöjd med.

Kom hem och tog ett glas vin och några folköl, dock känns det idag, men nöjd över att det inte vart mera vin.

Anonym 21523

Igår drack jag två glas vin en starköl och en halv starköl. Det känns idag, är rätt bakis men får stå ut. Jag är rätt nöjd ändå att det inte vart mer. Det blir inget mer denna vecka så om jag slår ihop allt denna vecka så blev det ca 6 enheter. Ett glas i måndags och fyra folköl det är väl tja två starköl kan man säga och sedan igår tre o en halv. Det är ändå under.

Anonym 21523

Igår va en tuff dag då en sak kom upp som jag var tvungen att ta tag i. Många tele samtal och tror sammanlagt det var i fyra timmar tills det löste sig.

Jag var helt förstörd och tänkte att nu går jag och tar ett glas vin, men hejdade mig då jag insåg att det skulle förstöra för mig.

Det gick över fort och jag är glad att jag inte gick och tog ett glas. Va skulle de har vart bra för, det ända som jag svarade mig själv på var avslappning!!!?
Och jag visste att det är bara en stund av lättnad och sedan ångest. Så det var ett lätt beslut, inge glas vin

Jag funderar litegrann på det du skriver. Vi gör nog gärna som du; räknar glas, hittar anledningar att dricka o.s.v. Sen tycker vi också att vi är oerhört duktiga när vi lyckas avstå. Det är där det blir så konstigt. En människa som inte har en skev relation till alkohol gör ju inte så. Själv skulle jag önska att jag aldrig skulle behöva räkna glas eller förhandla med mig själv huruvida det är okej att dricka och hur mycket som "går bra". Men jag tycket ändå att det var bra av dig att kunna avstå i en situation som kändes pressande.

Anonym 21523

Jag håller inte riktigt med där hela vägen. De som inte håller koll på enheter dricker för mycket men tycker inte det själva. De har ingen insikt i hur de mår av det. Sen finns de personer som inte tycker om alkohol, o de behöver inte tänka på nåt då. Sen finns de personer som behöver få ner sin konsumtion och då är detta ett effektivt sätt att hålla koll på enheterna.

Samtidigt förstår jag varför du skrev så, för det kan stämma för vissa ?

Ja, jag syftade på de människor som inte tycker att alkohol är en stor grej. Och mitt inlägg andas en hel del att jag önskar att jag skulle vara en sån person. Naturligtvis håller jag med dig i det du skriver; Att hålla koll är det enda sättet att få ner sin konsumtion.

Jag uppskattar att du bemötte mig. Tack!

Anonym 21523

Ok ?
Jag tycker samhället är för mycket för alkohol, Just att det alltid ska vara en del i vuxna sammanhang.
Jag har märkt att de jag känner har jag svårt att umgås med utan att det ska va nåt alkoholrelaterade situationer. Om jag ska umgås utan det då får jag umgås med mig själv. Så när jag umgås med andra då får jag räkna med att det dyker upp. Har försökt fått både en och flera att följa med att göra nåt utan det men märker att de drar sig då och istället föreslår nåt med alkohol.

För min egna del känner jag mig lugnare nu när jag är singel. Mitt ex dricker en hel del och är alkoholist så jag drack mer då pga att jag påverkades negativt. Nu är jag tillbaka till där jag ska vara då jag tänker själv
??

Anonym 21523

Skriver av mig

Jag drack för någon dag sedan och det vart för mycket på ett o samma tillfälle. 5 o en halv enhet. Känns som att det blir inte nåt mer den här veckan. Visst går jag ut i helgen och tar ett glas då gör det mig inte så mycket men mer än det är inte ok.

Mådde jätte dåligt dagen efter. Hade ont överallt och ångest.

Anonym 21523

Skriver av mig

Nej den här veckan vart inte nå bra.
Det vart fyra enheter igår så jag är redan uppe i 9 o en halv. Det är över gränsen kvinnor för en v. Och över min gräns på 5~6 enheter per vecka. Lite tokigt så då gör jag det bättre kommande vecka.

Jag tror det var måndagen som va felet. Det hade vart bättre att druckit två till tre då och samma igår istället. Får göra bättre val nästa vecka ?.

Jag har ångest idag för det vart mer än va jag lovat mig själv, plus att jag handlade hem chips o godis.... blir sugen på det om det blivit för mycket. Visst i måndags va det planerat med snask efteråt men inte igår, så därför känns det inge vidare idag.

Anonym 21523

Jaha
Veckan började perf men igår festade jag till det, visst det va inte överdrivet men fick i mig fem enheter. Jag vart rätt onykter och har minnesluckor ??
Det kommer vara bra den här veckan så mitt mål är 6 enheter.
Men det var inte så roligt att bli så där onykter. Jag blir orolig för hur jag är då. Mina vänner sa att jag hade inte vart otrevlig mm men jag drack två glas för mycket vid samma tillfälle och knappt mat den kvällen. Det här är inte ok alls
Skärpning på mig

Anonym 21523

Skriver av mig

Jag har ff ångest över onsdagskvällen.
Pinsamt tycker jag, vet att det går över men osmakligt.
Mår mycket bättre att ta mina 5~6 enheter och sprida dem under en vecka.

Anonym 21523

Hej

Jo det gått mycket bättre nu.
Tror de samtidigt hjälpt att jag beslutat annat med mitt ex.
Jag har hållt mig till under va normen är per vecka och jag känner mer o mer att jag har kontroll.
Visst jag vart full för nån vecka sedan men den ångesten är över, och har inte planer på att få dem igen.

Den här veckan har börjar bra. Inget månd tis men ons två glas ?

Igår tre enheter och ikväll inget.
Jag känner att om jag vill gå it imorgon eller sönd så kan jag ta en eller två glas om jag vill utan att få nån ångest.

Tack för frågan ??

Kul att läsa din tråd, väldigt olikt för hur jag skulle få ihop det, men bra att se att det kan funka olika. Du verkar stark.
Jag reagerar lite på att du ibland väljer bort att umgås med dina vänner för att du inte vill dricka. Låter som ett klokt och bra val att du lyssnar på vad som är bäst för dig själv, men har du funderat på att reda lite i relationerna? Den spontana känslan utifrån är ju att de skulle vilja stötta dig i dina val och träffa dig i situationer där du inte behöver dricka. Vet dina vänner om att du vill hålla ett kontrollerat drickande?
Jag själv har fått välja om lite i mitt umgänge, för mig känns det bäst att söka mig till människor som kan välja bort alkohol för att vara med mig.
Heja!