Michael__

Hej alla,

jag måste bara få skriva av mig. Sitter här hemma och vet inte om jag ska gråta eller skrika. Jag har druckit galet mycket det senaste året. Sista 6 månaderna, varje dag. Vissa dar ett glas bara men de flesta mellan 5-10 öl. Jag har varit ledig en hel del och har varit fri från jobb. Imorgon ska jag börja jobba igen och sitter med världens ångest. Det är på gränsen att jag inte vill leva längre, men jag känner mig så väl så inget kommer hända. Men jag hade inte brytt mig om jag bara föll ihop och dör. Jag drack igår och har bestämt mig för att inte dricka idag men jag vet att om jag tar några öl så går ångesten över. Av erfarenhet så vet jag också att den kommer bli betydligt värre imorgon.

Många känner nog igen sig. Jag är så jäkla trött på det här. Från en vältränad kropp så ser jag hur slapp jag börjar bli. Skit trist. Ångest för det också. Ekonomin är piss så det gör ju inte saken bättre. Har ingen partner, inga barn och känner att jag kommer vara ensam resten av mitt liv då det är helt omöjligt att träffa någon.

Ja ni hör ju, ångest rakt igenom. :(

Ett bra första steg att skriva här och här finns det många som är trötta på alkohol och vill ha en förändring. Att skriva av sig här och läsa andras trådar hjälper mig mkt.
Har själv bara drygt 50 dagar bakom mig, men kan helt klart säga att jag mår 1000 gånger bättre nu.
Så kan bara säga att det är värt det, det finns hjälp om man behöver det och för mig har det varit så skönt att få hjälp// Kram Strulan65

Hej Michael! Som uppmuntran kan jag säga att bara några veckors nykterhet kommer att göra under med din kropp. Jag har alltid tränat, men eftersom jag söp blev kroppen ändå mer och mer förslappad. Idag har jag varit nykter drygt 7 veckor och jag börjar redan känna igen min gamla kropp. Känner mig smärt och stark. Både kroppsligt och mentalt. Så det är bara att kämpa på, du kommer kanske må skit i början, men inom kort kommer du att må riktigt gott igen.
??

Känner igen mig när du skriver om ångest. Fy tusan vad jag hatar mig själv när jag får ångest. I mitt fall är ångest starkt förknippat med alkohol. Jag har dragit ner rejält på supandet på egen hand. Forumet har varit ett enormt stöd för mig. Kämpa på! Ångesten lägger sig om nån dag.
/mrx

Michael__

Det känns (tragiskt) men ändå skönt att veta att man inte är ensam där ute. Jag har varit medlem här tidigare och lyckades hålla mig nykter i 1 månad. Kommer ihåg att jag mådde bra och vet inte varför jag föll tillbaka. Gick ut på en promenad och mår väl lite bättre.

Tack än en gång för alla fina ord. Jag kommer hänga här inne lite grann.

Har varit i din sits. Och när man är där i mörkret förstår man inte råden man får. Jag har 73 vita dagar och mår så sinnesjukt bra. All ångest jag trodde jag hade har nästan helt försvunnit och a var orsaken. Att lyckas själv är svårt. Jag gav upp, gick till vården, äter antabus. Bästa beslut jag gjort.
Lycka till, första veckorna är riktigt tunga men det blir så enormt mycket bättre sen vittnar nästan allas resor om.

Michael__

Stort grattis till dig. Grymt bra jobbat.

Jag har förberett mig nu för en tung natt. Hade en natt utan alkohol för några dagar sedan och drömde mardrömmar och fick massa ryckningar. Hoppas man inte är helt slut på jobbet imorgon. :)

Vill aldrig själv uppleva den fasen igen. Håll ut nu, första 3 dagarna brukar vara värst. Om abstinens blir för jobbig finns vården, finns bra information om abstinens här på siten när man bör söka vård.

Michael__

Jag slutade att snusa för några år sedan. Känns lite som samma abstinens. Var ett helvete i 3 dagar, sen så gick det bättre. Vill heller aldrig gå igenom det igen

Michael__

Blir lite dagbok för mig..

..natt 2 var ok. Blandat med sömn och konstiga drömmar. Drömde att tand för tand lossnade och jag var i jakt bland bergen efter en tandläkare..

Hoppas på att natt 3 blir bättre.. fortfarande nykter.

Bra jobbat! Hoppas att din ångest oxå börjar lugna ner sig. Jag brukar drömma oxå drömma konstiga saker. Välkommen i klubben;)

Så härligt att du skriver av dig. Jag skriver också dagbok här. Skönt att få ur sig känslorna.
I början drömde jag fruktansvärda mardrömmar. Drömmarna lugnar sig, suget lugnar sig, allt blir bara bättre!

Michael__

Vaknat upp nykter på en lördag för första gången på väldigt länge. Mentalt är jag bakis, hade en morgonångest flr en kort stund, men den försvann nöstan helt när jag insåg att det var alkoholfria öl jag hade till maten igår. Dagarna innan idag har varit tuffa. Har känt enormt sug nästan hela tiden. Sover sådär men det blir kanske bättre med tiden.

Ha en skön lördag ni alla.

Jag har också vaknat nykter. Men jag känner mig ändå trött och mosig. Jag har läst många gånger hur man väljer alkoholfritt vin eller öl istället för starkare grejer. Funderade på det där när jag var ute med hunden igår. För mig har det varit vin eller vatten. Inga andra alternativ till mat. Det skulle kännas konstigt att dricka alkoholfritt vin. Som att dricka men ändå inte. Däremot drack jag juice igår kväll för att ha nåt roligare att dricka istället för bara vatten. Jag hoppas att du ska slippa kämpa mot suget och vara glad varje morgon du vaknar att du inte mår dåligt eller behöver ångra något. Ha en fin dag du med.