Inspirerad av er alla och en smula uthållighet kanske hjälper

23 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Hoppie
Inspirerad av er alla och en smula uthållighet kanske hjälper
Hoppie
Dag 2

Av en slump kom jag in på den här sajten. Eller slump var det knappast kanske.. Jag sökte ju runt efter råd om alkoholberoende och man tycker att man dricker för mycket. Som så många andra jag läst om så dricker jag gärna vin i tid och otid, mysfaktorn är hög och jag belönar mig gärna med ett glas eller två.
På morgonen när jag vaknar bestämmer jag mig för att nu ska jag inte dricka under veckan, utan bara till helgen. Men de tankarna är som bortblåsta när jag är på väg hem från jobbet och funderar över vad jag ska äta. Det vore ju gott med lite vin till.. en flaska? Nja.. det får bli en box. Och så blir det två glas vin den kvällen också, eller mer. Under påskhelgen när mina vuxna barn var hemma så kände jag att alkoholen är för är viktig för mig, så på påskafton blev det alkoholfri öl till påsklunchen, men vin till kvällen förstås.
Så nu gäller det att vara uthållig och inte ge efter för suget efter belöning. Jag tänker mig långa promenader med hund, träna, sodavatten med frysta bär etc etc. Vad gör ni andra för att ersätta suget. Jag har alkohol hemma i form av gin och annat, men det lockar mig aldrig. Bara vinsmaken och känslan när man sippar på ett glas rött, vitt, rosė eller bubbel. Fån! Vad ska man göra av den här förbannade glorifieringen av vinet? Jag är en välfungerande vuxen kvinna på 53 år, med ett intellektuellt och tidvis krävande arbete som jag älskar, vuxna barn, där den yngste precis har flyttat. Vi är en tight familj och jag uppfostrat barnen själv. Lever som singel sedan många år. Jag har goda vänner, som jag umgås med, men har senare år föredragit att vara hemma mycket på kvällar och helger, för att koppla av själv. En varningsklocka kanske eftersom det har betytt att jag har kunnat sippa på mitt vin, läsa min bok och skriva lite grann? Tack och lov har jag en stor hund som kräver mycket träning och långa promenader, men ändå... vinet har tagit för stor plats i mitt liv och nu måste jag testa att vara nykter en längre tid.
Jag måste tillstå att jag är imponerad av er alla som skriver här inne. Imponerad och inspirerad! Tack och håll tummarna för mig att jag ska fixa en första vecka och en första helg.

Hoppie
Onsdag

Det svåraste blir i eftermiddag, efter jobbet att inte falla för suget och åka förbi systemet. Trodde aldrig jag skulle skriva ner de raderna. Jag är ju så himla välfungerande....?
Men istället ska jag packa en matsäck och ge mig ut i skogen eller ner till havet med hunden en ordentlig runda. Det gäller att fylla dagen med andra upplevelser än att sippa på ett glas vin som bara blir fler.
Men är stolt över mig själv... känner mig ren på något sätt. Det här är nödvändigt för min kropp! Att dricka varje dag är... Suck... hövligt korkat!

Hoppie
Onsdag

Det svåraste blir i eftermiddag, efter jobbet att inte falla för suget och åka förbi systemet. Trodde aldrig jag skulle skriva ner de raderna. Jag är ju så himla välfungerande....?
Men istället ska jag packa en matsäck och ge mig ut i skogen eller ner till havet med hunden en ordentlig runda. Det gäller att fylla dagen med andra upplevelser än att sippa på ett glas vin som bara blir fler.
Men är stolt över mig själv... känner mig ren på något sätt. Det här är nödvändigt för min kropp! Att dricka varje dag är... Suck... hövligt korkat!

Strulan65
Välkommen hit

Välkommen hit och det är ett bra ställe att dela, skriva av sig och läsa andras trådar. Kan tips om loggen och programmet som gör att man snabbt kan se hur mönstret ser ut.
Hav och hund låter härligt, hoppas du hade en fin kväll och fick styrka för en dag till.
Starkt jobbat💪// Strulan65

Hoppie
Inte så jäkla bra

Det blev två glas vin igår... hjärnan slog bakut och glömde alla mina goda föresatser så jag köpte vin igår. MEN det smakade mig inte som det brukar och i morse vaknade jag med TIDERNAS huvudvärk. Och det är bra, för när jag de senaste dagarna inte druckit något vaknar jag pigg, stark och glad. Nu känner jag mest skäm och skuld förutom huvudvärken. Och det är bra att jag får den känslan. Att jag inser att A är ett gift.
Jag är tacksam för att den här sidan finns!

Sofia
Hej och välkommen, Hoppie!

Vad fint att du har hittat hit och startat din första tråd. Varmt välkommen till Alkoholhjälpens forum! Du har stannat upp och reflekterat över alkoholens plats i ditt liv och kommit fram till att den har börjat ta allt mer utrymme, du har bl.a. börjat dra ner på sociala aktiviteter för att istället få en egen vinkväll hemma. Så klokt att du nu letar efter sätt att förändra dina vanor. Att skriva i forumet, både när det går upp och ner, är väldigt bra. Du får möjlighet att få stöd och pepp när motivationen dippar och andra som gläds med dig när det går som du vill. Du lade märke till mer negativa konsekvenser när du drack vin igår, till skillnad från tidigare, och kan nu märka kontrasten mellan den pigga, glada känslan när du varit nykter några dagar. Sånt är också bra att ha nedskrivet och att kunna gå tillbaka till.
Hälsningar med hopp om fortsatta pigga, glada dagar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Hoppie
Fredag!

Åååh, det är fredag och jag mår mycket bättre än igår! På kvällen var jag ute med hunden länge vid havet och vi tränade lite sök också. Idag vaknade jag glad och pigg. Känns underbart att det är fredag och än så länge så känns det helt ok med en alkoholfri öl i kylen i stället för nåt annat.
Men..... Jag vet att saker och ting kan ändras på eftermiddagen och att suget kan bli för stor! Men jag ska jobba med mig själv och mina tankar och unna mig att stanna upp och se det som är fint. Jag behöver inte dricka vin för att livet ska vara gott! Ett nytt mantra... Verkligen bra att gå in här och läsa också. Det hjälper mig mycket!

Denlillamänniskan
Jag känner så igen mig i det

Jag känner så igen mig i det du skriver, Hoppie. Fast min hund är liten :) Fortsätt berätta om ditt förhandlande med suget, så får vi se hur det går för oss idag.

Hoppie
Ikväll nöjd och stolt

Åkte till systemet idag ändå... köpte en flaska vin, en liten flaska alkoholfritt och ett par goda alkoholfria öl, bland annat Brooklyn som jag har hört ska vara god. Drack 1.5 glas vin och sedan vatten och alkoholfritt. Jag vet... Det är inte en helnykter kväll, men för mig... mycket bättre än fredagskvällar brukar vara. Känner mig pigg, stark, glad och fräsch. Minskar pö om pö och det känns bra! Hoppas det fortsätter så!

Frissan
Hej Hoppie! Fint att läsa

Hej Hoppie! Fint att läsa din story. Känner igen mycket. Du klarar det!👊🏻
Kram

Hoppie
Söndag och vaknar pigg

Vaknar pigg, trots att jag drack två glas vin igår. Jag är väldigt nöjd med den här helgen! Istället för att dricka många glas vin så begränsade jag mig till två per kväll och det blev bra.
Men helt nöjd är jag ju inte. Jag läser om alla här som kämpar på med att leva helnyktra och ta mig tusan att jag ska jobba på det med. Inte bara under vardagarna utan också under helgen. Jag märkte ju nu i helgen vilka goda alkoholfria alternativ det finns och att jag faktiskt klarar mig utan ruset. Jag har ju bara mig själv och hunden att ta hänsyn till och det gör nog saker och ting lättare. Mina utflugna barn tycker inte att jag missbrukar alkohol, men har påtalat att jag har börjat ta för vana att dricka nåt glas varje dag och att det kanske inte är så bra. De gillar att jag har börjat ta tag i det och bli mer medveten. Och ja, jag är stolt och glad över det! Och tacksam över det här forumet som inspirerar mig så!Tack ni alla!

Denlillamänniskan
Jag tror att alla måste gå

Jag tror att alla måste gå sin väg. Huruvida du dricker två glas vin eller är spiknykter, kanske inte spelar nån större roll. Det viktiga är väl ändå att du funderar, drar ned på drickandet och delar med dig till oss andra som också går sin egen väg, på sitt sätt. Ödmjukhet, självreflektion och ömsesidighet är en stor hjälp för mig, när jag försöker få rätsida på min skeva relation till alkoholen. Jag hoppas att det kan hjälpa dig med. Tack för att du delar med dig.

Hoppie
Sant..

Tack själv.just det att alla delar sina erfarenheter stärker och ger hopp. Det är guld värt!

Hoppie
Måndag och det är ljust!

💪Nu laddar vi för en ny vecka! Vår, frisk luft, friska hjärnor och en kamplust mot suget. Vi lyfter blicken och ser andra viktigare saker eller hur och peppar varandra! ❤
För visst är det så...när man vaknar utan att ha druckit vin dagen före, det räcker med 1 - 2 glas, så mår man bra mycket bättre. Ha nu en fin måndag och keep beeing strong outthere!

Denlillamänniskan
Vilken energi du har! Tack

Vilken energi du har! Tack för uppmuntran.

Hoppie
Valborg 2019

Valborg utan vin. Det blir bra! Skrattretande hur mycket tankeverksamhet jag lägger och har lagt på alkohol... därför är det här forumet så bra. Det finns bara fördelar med att strunta i vinet på kvällarna. Jag är piggare, känner mig starkare och kanske framförallt.. kvällarna blir längre. Jag hamnar inte i soffan med ett glas vin utan är mer aktiv och gör andra saker. Bara det att jag kan sätta mig i bilen och åka iväg på kvällen.. Pinsamt att en har låtit begäret ha ett fast grepp om en egentligen.
Men ta bort skammen och fram med stoltheten. Det funkar utan vin! Ett mantra... ❤
Valborg firas med min bror som är svårt sjuk och vi behöver våra goda samtal, men utan vin. Jag kommer att åka och hämta honom och köra hem honom på kvällen. Det är bra! Det är bra att jag väljer bort vinet till förmån för andra viktigare saker. Mantra ❤
Önskar er alla en fin valborg och en styrka och en magisk kraft att bekämpa Draken! 🐲

Denlillamänniskan
Jag blir så glad för din

Jag blir så glad för din skull!
Du har all rätt att känna dig stolt för dina val och jag önskar dig också magisk kraft idag.

anonym25416
Bra Hoppie

Fram med stoltheten som du skriver. Du är på rätt spår.
Själv gjorde jag en tabbe igår, men min resa har börjat o jag lär mig.
Vi fixar detta 🌹

Hoppie
1 maj och vaknar låg

Borde vara nöjd eftersom jag inte druckit på ett par dagar och det här känts bra, men vaknade låg och sorgsen. Det här att undvika alkohol känns ju som ett jäkla heltidsarbete och jag jobbar redan över 100 % på mitt vanliga jobb.
Nej, fy.. måste ut och röra på mig så tungsinnet kan rinna av mig för jag tycker inte om den här känslan. Borde vara stolt istället.

Denlillamänniskan
Ut och röra på sig låter som

Ut och röra på sig låter som en god gärning. Bra att göra något konkret och enkelt när livet känns bängligt.

Ha en fin dag, Hoppie!

Hoppie
Upp och ner

Det går upp och ner, men åtminstone bättre än förut. Beundrar alla karaktärsfasta, men jag kommer igen!

Hoppie
Bra bok.. jag som var så rolig att dricka vin med - Rebecka Åhlu

Jag har inte varit här på ett tag, men det går bra. Dricker mycket mindre och inte så ofta. Är väldigt medveten om att jag dricker och framför allt har druckit för mycket. Läser/lyssnar på den här boken av Rebwcka Åhlund. Mycket bra!
Vill fortfarande dricka ännu mindre och kanske sluta helt. Det svåra är som alltid att hantera belöningsfunktionen... nu är det mysigt.. då vill man bra ett glas vin etc etc.