Jag har insett att det här inte fungerar. Att jag själv ska trappa ner drickandet. Från att ha druckit öl och vin har jag gått över till sprit. Jag vet att det finns medicin som kan hjälpa men är orolig för reaktionerna. En av dem ska man må dåligt av när man dricker men då är det ju bara att låta bli att ta medicinen ju. Eller?
Men det finns fler som jag inte vet något om. Och, funkar det? Jag menar att man tar ju inte medicinen hela livet så vad händer när man slutar?
Jag vill inte heller att min omgivning ska veta. Jag skäms så

Hoppie

Jag känner igen den känslan av att man inte vill att omgivningen ska veta. Jag vill inte uttala orden för någon annan än er här på sajten. Ja, jag är nog alkoholist. Ser du? Jag klämmer in ett litet nog även här. Men skammen måste jag försöka komma förbi, för den hjälper mig inte framåt och samma behöver du nog också tänka. Skäms inte utan var stolt över att du också börjar inse att alkoholen börjar ta för stor plats. Sök hjälp på vårdcentral. De har tystnadsplikt och omgivningen behöver inte veta ännu... även om jag tror att det är ett mål i sig att någon gång våga säga det rakt ut. Medicinsk hjälp har jag ingen egen erfarenhet av men läs runt på forumet. Där finns många med erfarenhet. Kram till dig!