Zebraflickan☀️

Jag är en student, studerar till undersköterska med inriktning psykiatri. Jag är även volontär för folk med psykisk ohälsa. Det är bra arbete, men jag har ett problem, jag kan inte hjälpa mig själv. Jag dricker och har mig. Jag lider av diverse psykiatriska diagnoser (som jag kan berätta om ifall nån ens bryr sig) och alkoholen blev ett stöd för mig, först när jag blev diagnoserad med insomnia, nu får jag rätt mediciner för det. Och sen drack jag för jag inte ville skada mig själv med rakblad, de hjälpte. Jag såg det som ett quickfix när jag var 16-23, när jag blev 23 börja jag DBT och fick asbra hjälp. Nu är jag 26 och kan inte sluta dricka. Det är svårt med för mina studier lider inte av det så jag anser det är ''okej'', ibland har jag supit på bra, och sen när jag slutat ligger jag i sängen och svettas, jag krampar, mina lemmar liksom rör sig utan att jag kan kontrollera dom. Det är läskigt, jag har fått problem med hjärtat, jag har upplevt svåra bröstsmärtor som strålat ut i armen, de har hållt på i över en kvart, tiden som gäller och sen ska man ringa 112, men jag ringer aldrig. Jag antar alkoholen kommer döda mig, men jag är för rädd för att be om hjälp. Fan, varför ska all skit drabba en. Vet inte varför jag blev medlem här, antar ihopp om att nån kanske förstår mig och hur det känns.

Så bra att du berättar om din situation! Att du skriver här!
Här vill vi hjälpa dig! Jag skulle vilja råda dig att kontakta i alla fall vårdcentralen och vara ärlig med det här. Jag var själv livrädd för att ta hjälp men har gjort det och det var bästa beslutet!!
Snälla skriv igen! Var inte ensam med det här svåra! Vi är många med dig här!
Kram?

Tess45

Hur mycket alkohol klämmer du i dig under en dag och hur lång tidsperiod?
Jag är själv ssk och trodde åndå att jag kunde sluta med alkohol tvärt. Jag hade druckit dagligen under ca sex veckor. När jag började krampa så åkte jag tacksamt till avgiftningen med ett akut högt tryck och takykardi.
Oavsett vad man läser på nätet så kan det vara farligt att sluta med alkohol tvärt på egen hand.

Jag självmedivinerade själv med alkohol som utvecklade sig till ett beroende där jag var tvungen att fylla på med alkohol för att inte bli sjuk.
Ingen medicin i världen kommer att rädda en om man inte fixar grundorsaken till drickandet.
Ta hjälp, du behöver inte ha det såhär. ?

Zebraflickan☀️

Tack! Ja, känns dock inte som jag har tid och jag har verkligen inte råd med ett besök, bara att de ska ringa upp en kostar 200 spänn ju. Krångel med CSN... Men ja man borde fan ta hjälp där för jag vet ju att den finns.

Zebraflickan☀️

Dricker enbart folköl och de varierar. Och fast jag krampat och skit så pallar jag inte besvära vården. Hörde nyss om en äldre man som legat död i 3v i en lägenhet. Han fick inte hjälp fast han skrek ut att han behövde de och hans hyresvärd kontaktade soc... ''LVM-vård är för dyrt.'' no shit så vad har jag för jävla chans? Jag skulle nog behöva behandlingshem, inte för att jag är svinsjuk men för att enbart AA...de skulle inte hjälpa. Gått i terapi så jävla många år och satans trött på läkarna. Det kan låta som en ursäkt monstret säger åt mig att säga men det är faktiskt sanningen. Nu var jag uppe och köpte mer öl. Detta livet asso... Det sägs ju att når man botten så blir man antingen nykter eller så dör man, jag HAR nått botten, fått magkatarr pga alkohol och skit, då sa jag det till läkaren hur mö jag druckit fast mamma och min ena brorsa var med på akuten i de rummet. De sket ju i vilket, akutläkarna då alltså. Känns som de tror man måste va gammal och inte ha duschat på 3v för att vara ''alkis'', jag tar hand om hygienen och allt, ser man mig på gatan kan man inte tro jag är alkoholist liksom. Det är jobbigt, som att de diskriminerar och anser andra behöver hjälp mer än mig för att jag kan vårda mitt yttre..

Tess45

(Och knarkisar) jag träffade på avgiftningen såg ut som vem som helst. Tjejen som jag delade rum med läser på universitetet, är väldigt välvårdad och går helst på heroin. ?
Det är en förlegad syn att man ska se ut ut som tredje världskriget för att vara döende i sitt beroende.
De som jag knöt an till knarkade eller fyllde på med alkohol under studier eller jobb för att inte få abstinens. Jag gjorde lika så.
Vad tror du själv att du behöver göra för att bli fri från alkoholen?

läs gärna Ansvarsfull
av Camilla Kuylenstierna, ni verkar har mkt gemensamt och hon drack också bara folköl, men ibland 24 på en kväll. Hon har skrivit om sin resa till nykterhet.

Zebraflickan☀️

Menade inte att förnedra någon öht. Menar mer att ber man om hjälp och kommer in välvårdad, har duschat, målar naglarna och sminkar sig så tror vissa att man bara ljuger eller w/e, och deras första reaktion är ju att ''du måste in på psyk'', man bara vadå psyk? Det är ju alkoholen som är ett problem. Fattar inte vad vissa myndigheter ens tänker på när de bemöter en utan respekt och förståelse och det är därför man blir så less... ''varför be om hjälp om de inte tar en på allvar.'' Suck så svårt allt ska vara, valborgsmässoafton men jag ska ingenstans, tar la och dricker öl hemma ikväll bara som vanligt nu när en inlämning är inskickad. Åtminstone är jag inte sen med det. Det är så svårt att skriva om sig själv när det känns som att man inte vet vem man är ibland.

Sofia

Det låter som att alkoholen tidigare har varit ett sätt för dig att hantera svåra sömnproblem och ångest, vilket fungerade på kort sikt, men nu när du har fått annan hjälp för dina psykiska besvär så märker du att alkoholen tar en större plats än du skulle vilja i ditt liv. Du får ibland allvarliga symtom på abstinens med skakningar, svettningar, bröstsmärtor och du har också fått magkatarr. Du är samtidigt rädd för att söka hjälp och tycker inte att du har blivit tagen på allvar inom vården, då du tar hand om hygienen och är välklädd vid vårdbesök (det var nog vårdpersonalens bemötande som Tess45 syftade på, inte att du förnedrar någon!) vilket kan få folk att avfärda dina problem. Tufft att vara med om.

En sak som du skulle kunna pröva ifall du ändå vill testa att söka stöd i en förändring, är att anmäla dig till vårt nätbaserade program här på Alkoholhjälpen. Det är gratis och anonymt och du kan göra det helt på egen hand eller med stöd av en rådgivare. Det kanske kan vara ett alternativ eller ett komplement, ifall du är tveksam till att söka beroendevård? Bara en tanke, hoppas att det är okej att jag delar... Du hittar programmet i en blå ruta på startsidan.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Zebraflickan☀️

Tack, det tåls att funderas på iallafall. Skönt ha nånstans där man kan skriva av sig anonymt iallafall. Hittade denna sidan av en slump faktiskt och det var ju bra det!

Zebraflickan☀️

Jag ringde till AA med för ett par månader sen, visst fattade han jag snackade med om va jag pratade om men det kändes lite nedlåtande samtidigt. Vet inte varför, har borderline, kanske jag som misstolka. Vet ju det finns grupper för yngre personer med, fast vet inte om de är typ 18-25år bara, isåfall är jag fucked, fyllde ju nyss 26..

Zebraflickan☀️

Gått bra idag, jag har vart på HLR-träningen, de va svinjobbigt men jag klarade det. Igår va jag så sugen på öl och jag behövde cigg, men jag köpte inga öl, köpte bara cigg, kattmat och frukostmat, inte i söndags heller köpte jag öl, de gav jag mig en klapp på axeln för imorse när jag vakna och skulle gå upp kl 7.