Anhörig till medberoende

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Orolig75
Anhörig till medberoende
Orolig75
Hej,

Hej,
Vet egentligen inte om det här forumet är rätt. Har försökt att hitta sajter för "anhörig till en medberoende" men förgäves. Jag vet inte vd jag ska/kan göra. Min syster är sambo med en periodare och han har så mycket andra problem som skulle ta en helsida att skriva om. Problemet är att hon är fast i deras relation då hon själv inte orkar ta sig ur. Delvis älskar hon honom men det jobbigaste är att hennes självkänsla & självförtroende är helt borta. Hon är bipolär 2, har fullt upp med sina problem & rätt medicinering, har 2 barn sedan tidigare i tonåren ( med allt vad det innebär) .Och nu ( sedan 3 år) en människa vid sin sida som beter sig som en barn, pockar på uppmärksamhet hela tiden, kan inte låta henne vara ifred, eller blir helt förstörd när hon åker bort ( tex till mig som bor 32 mil bort) Jag ser henne förfalla sakta men säkert. Hon har gått upp över 30 kg sedan de träffades, ( så hälsosam och fin tidigare) har fått diabetes 2 och några andra följdsjukdomar pga sin vikt och dåliga kosthållning. Det här är fruktansvärt jobbigt för henne och för mig som bara ser på och kan inget göra?? Jag älskar henne och vi har bara varann och jag blir galen av att se henne bli isolerad ( för det ser han till att hon blir) Han styr henne och hennes vardag, så egoistisk och så manipulativ. VAD kan jag göra?
Tacksam för alla tips jag kan få. PS. han ställde till det på Nyår, gjorde bort sig och skämde ut våran familj och hon har sagt att om han dricker igen då lämnar hon honom ( vilket har hänt förut men hon har alltid tagit tillbaka honom) Så vad jag vet har han inte druckit nu, men föreslår gärna att de skall ta lite till helgen. hon har dock stått emot.

Orolig75
Hej,

Hej,

Förra veckan när har min syster varit bortrest med vår pappa. I 5 dagar har han då supit och trakasserat henne med 100-tal sms och samtal .Han gråter och säger/hotar att han skall ta livet av sig, att ingenting är roligt när hon inte är hemma osv.
Äntligen har hon sagt till mig att hon inte orkar mer och behöver min hjälp och stöd för att klippa bandet och göra slut.
Så i torsdags när hon kom hem från resan, försökte hon göra slut och få ut honom ur sitt hem. Han var nykter den dagen med mådde skit ( som man antagligen gör efter 5 dagars supande) Hon hotade med polisen men han vägrade lämna hennes hem. Jag satte mig i bilen och åkte 32 mil. Han fick en chock när han såg mig och drog som en avlöning, mitt i natten. Hela helgen har vi städat, packat och fixat, kört iväg hans grejer till hans familj. Blockat honom på telefon och sociala medier. Min syster är i chock men sååå glad att han är borta. Frågan är nu, hur länge innan hon börjar sakna honom? Jag är jätte orolig. Han har börjat och ringa från konstiga nummer ( efter att jag åkt hem, bara någon timme efter) och" förstår inte varför han inte är välkommen längre." Han säger att" han förstår att hon mår dåligt och han vill det ska bli bra igen!" (lämnat meddelande på svararen) Hon är än så länge stark och håller stånd, men hur länge till??