Ackeman

Har insett att det börjar bli dags att förändra mina dryckesvanor. Dricker mellan 2 - 3 gånger i veckan, och oftast i ganska stora mängder och har gjort det senaste åren. Egentligen fungerar livet rätt bra, har en bra relation med sambon, sköter jobbet/plugget och har många vänner. Dock börjar jag tröttna på alla dessa baksmällor, som utöver illamående innebär en kraftig ångest. Väldigt ofta blir jag riktigt full när jag dricker och gör något jag ångrar dagen efter. Det brukar oftast inte handla om jätte allvarliga saker och jag blir väldigt sällan aggressiv av alkohol, men det är likväl en jobbig känsla att vakna upp på morgonen och inse att man återigen drack mer än vad som var planen.

Även om drickandet i sig inte skapat några allvarligare problem i livet känner jag att det inte är hållbart på sikt. Jag har försökt dra ner på drickandet och det har fungerat ganska dåligt. för mig är det allt eller inget, har inga problem att ta en vit månad, men att bara ta en öl är så gott som omöjligt.

Har länge funderat på att sluta helt, men intalat mig att det inte finns något problem, men nu får det vara nog, jag har bestämt mig för att sluta helt.

Så bra att du tänker till innan det blir allvarliga problem. Klokt av dej att stanna upp. Du hör till dom (oss) som inte är nöjda med en öl eller ett glas. Det går alldeles utmärkt att vara nykterist, man behöver inte göra så stor affär av det. Att skriva ner sina tankar här är väldigt bra. Jag slutade dricka alkohol för sju år sen med hjälp av detta forum. Och en stark vilja till förändring naturligtvis. Du låter så övertygad, det kommer att gå hur bra som helst. Det är en sån frihet att slippa alla alkoholens baksidor.

Välkommen hit till forumet. Din storry påminner om min. Hoppas du kan lära dig att hantera alkohol som du önskar. Jag har minskat min konsumtion rejält med hjälp av forumet.
/mrx