Diabetes 1 och alkoholberoende i smyg

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Blötuppväxt
Diabetes 1 och alkoholberoende i smyg
Blötuppväxt
Smyger

Hej, min man som har diabetes 1 är beroende av alkohol och som han dessutom gömmer o ljuger om. Jag blir så less när jag hittar tomma flaskor. Jag ser nästan aldrig när han dricker utan plötsligt är han bara så där...påverkad igen, många många gånger säjer han att han är trött eller har lågt socker för symtomen är väldigt likvärdiga. Jag är så rädd att nått ska hända honom pga sin svåra diabetes o så tar han inte hand om sej utan spär på med en massa alkohol. Han har en son som kommer hälften av tiden till oss och jag märker på honom att han märker, killen är 17 år o jag vill inte att han ska se sin pappa onykter varje gång han är hos oss.Min man och jag har haft diskutioner, jag har frontat ett otal gånger senaste åren. Vi har hängt ihop i 12 år nu o bägge har vi barn från tidigare förhållanden,endast 17åringen kvar hemma. Jag växte upp med alkoholiserade föräldrar.

Skrållan
Inte lätt

Ja det är inte lätt att påverka någon som dricker. Det är ju bara han som kan sluta själv, du kan inte påverka honom. Jag vet för jag har försökt i många år. Nu har jag kommit till en punkt där jag måste lämna mannen jag älskar, om jag inte ska gå under.
Förstår att du blir orolig för din man, speciellt när han har diabetes också.
Försök att fortsätta skriv här så kan du få mycket stöd och goda råd. Det har jag gjort, och det är bra att kunna se tillbaka på saker man skrivit, när man ibland glömmer hur det varit.
Förstår att du oroar dig för sonen, det är ju inte kul för honom att se sin pappa onykter när han kommer till er. Och dessutom vet ju du hur det varit i din uppväxt.