Dricker han inte, konsumerar han stora mängder porr istället

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Beyla
Dricker han inte, konsumerar han stora mängder porr istället
Beyla
Vi har gått på

Vi har gått på familjerådgivning i 4 månader, jag har bytt jobb och kämpar med den hjälp jag får av programmet men också vår terapeut.
Min man dricker mindre, men ju mindre han dricker mer porr konsumerar han.
Det kan vara mer än 3 gånger om dagen, över 30minuter per gång. Alltså kan de vissa dagar handla om timmar! Han porrsurfar överallt, hemma, på jobbet. Kan stanna på en rastplats under en bilresa för att porrsurfa.

Jag är abslut inte negativ till porr. Jag accepterar att alla har fantasier och de är inget man måste dela med sig av. Jag har kollat hans historik och de är ingen "konstig" porr han förbrukar.

Vi har ett aktivt och bra sexliv, men just nu vill jag inte att han rör mig. Jag känner mig otroligt äcklad och förminskad.
Kan som exempel ta hans födelsedag. Jag tänkte hotta upp det lite och tog på mig sexiga underkläder, nätstrumpbyxor och skickade en bild. Tänkte att det är något att längta tills han kommer hem.
Vad blev reaktionen? Han la 45 minuter på att kolla på porr med kvinnor i nätstrumpbyxor.

Jag är dessutom extremt orolig att någon av barnen ska låna hans telefon och råka klicka på något.

Jag märker direkt om han kommer kolla på porr eller har kollar på porr. Mentalt är det exakt det samma som när han dricker.

Är det någon mer där ute som varit med om samma sak?

Att kan de inte fly verkligheten med alkohol tar de till något annat?

Nordäng67
Summan av lasterna...

är konstant heter det visst! Tror en beroendeperson måste komma tillrätta med roten till sina problem! Att supa är bara ett symtom/ventil eller vad man skall kalla det! Om problemen kvarstår och spriten tas bort så är det nog lätt att hitta någon annan ventil! Men det är ju just det där: HAN måste komma till insikt, och komma tillrätta med sina problem genom att jobba med dom! Inte du! Är nog mer regel än undantag att anhöriga till alkoholister är dom som jobbar med problemet (medberoende)! Mitt ex var bara nykter under kortare perioder och då blev han manisk minst sagt! I och för sig med bra saker: städa, röja, arbeta i trädgården mm! Men det var inte på en normal nivå, kunde inte sitta ner ens när han åt utan gick runt med tallriken och slevade i sig! Han ville inte ha en sekund över för eftertanke! Eftertanke och reflektion gav honom ångest! Kram

miss lyckad
Dubbelt inlägg

:)

miss lyckad
Byta beroende..

Många märker inte att dom glider in i nytt beroende..Det är som du skriver Nordäng, personen har inte förstått eller fått insikter om Sitt alkoholberoende. Och närstående är ju först glada att hen slutat..Just porr-beroende är ju lite ”osynligt” för omgivningen. Man blir ju inte full och är inte dyrt. Problemet är att man är lika beroende och lika ” djupt” nere i alkoträsket som innan. Dessutom blir det stor själslig skada på eventuell partner. Det finns hjälpgrupper för detta också. Jag tror ändå din partner behöver grundläggande samtalshjälp. Förstår att det känns jobbigt när man tror stt partnern tillfrisknat , men istället bytt beroende..Styrkekram