DetGårBättre

Har haft en annan tråd här som jag startade för runt två år sen. Efter det tog det några månader innan jag inte ville dricka mer. Jag hade försökt kontrollera det otaliga gånger men varje gång slutade det i en flerdagarsfylla.

Har inget sug efter alkohol normalt och det har mest varit enstaka stressiga sitiationer som jag velat fly iväg för en kort sekund. Stått emot och tagit mig framåt.

För några månader sen sa jag upp mitt boende då jag höll på att dö själsligt där. Jag investerade runt 25 000 och begav mig ut och vandrade Bohusleden. Efter 16 dagar var jag nöjd med att ha nått Ljungskile/Uddevalla och avslutade med två dagar på hotell.

Dock utan boende begav jag mig "hem" till en (numera fd) tjejkompis. Vi har haft rätt kass kontakt senaste åren men börjat bygga upp en relation igen. Jag skulle mellanlanda i drygt en vecka innan jag skulle vidare ut i världen. Budapest ör nästa anhalt.

Det fungerade bra i några dagar, sen började hon dricka om onsdagen och efter ett samtal med hennes ex spårade kvällen helt då jag inte ville/orkade vara något substitut. Dagen efter bad hon om ursäkt. Jag hade nämligen blivit helt koko på hennes beteende. Så pressad och stressad att samtluga mina nerver skrek "lugna ner dig med alkohol så blir det bättre". Jag käkade och drack cola zero på en restaurang den kvällen istället. Dessvärre började hon sen även dricka om torsdagen och jag ville inte lägga mig samtidigt som henne och ge närhet. Det slutade i "kaos" där hon kastade ut mig istället. Kl 23.30! Jag begav mig till en kompis i Danmark som dessvärre också är alkoholist. Han har druckit konstant i månader nu och för honom är en.promille på 3 lågt. Han har haft över 6 och ändå varit kontaktbar. Han var uppe och väntade och jag anlände vid 02 ungefär. Inget kaos hos honom då han kan bete sig som tur är.

Miljön var inte optimal och jag kände mig stressad. Begav mig igår till ett hostel och stannar till imorgon då jag ska ut och resa och det är det tråden ska handla om.

När jag gick kring Nyhavn i sommarvärmen om kvällen kastades jag tillbaka till mina Pragresor där alkoholen alltid varit i fokus. Kul resor men en gång hade jag verkligen abstinens på hemresan efter konstant festande.

Nåväl så har jag sällan känt ett så starkt sug som igår att bara vilja sätta mig ner och koppla av. Vilken kraft! Men det har ju också varit lite turbulent på sistone plus att jag nu inte har en fast och trygg punkt i livet. Självvalt då jag hellre ville kasta mig ut och testa nya saker och utmana mig själv i massa.

Nu är ju en resa till Budapest bokad med nio nätter. Därefter är tanken att bussa (eller tåga) mig vidare genom eventuellt följande orter, Zagreb, Wien, Bratislava, Brno, Prag, Dresden, Berlin och Warszawa. Även Vitryssland har jag haft i tankarna men jag får se. Jag kör verkligen allt eller inget även här och tror inte jag kan ändra det i mitt liv.

Jag är dessutom flygrädd eller vad man kallar det. Samtidigt njuter jag när jag flyger. Ytterlighetskänslor till max. Tankar om att dricka innan flyget har funnits men här ska jag bara möta känslorna. Haft ångestpåslag senaste dagarna. Nu känns det lugnt. Kollade lite klipp på Youtube. Det går upp och ner och imorgon när dörrarna stängs och planet börjar rulla lär påslagen öka. Samtidigt är jag rationell men känslorna vinner enkelt här. Där och då får jag bara acceptera att situationen är som den är och infinna mig i det läget. Försöka fokusera på det positiva. Samtidigt har jag varje gång tidigare när jag väl landat bara viljat upp i luften igen. Märkligt när jag känner obehag. Men det är som att känslorna blir rationella när jag väl är på marken igen och det inte gått så lång tid. Vanan!

Kommer så klart inte dricka innan eller under flygningen men tankarna om att vara utomlands och njuta och koppla av är så sjukt starka till alkohol. Så igår accepterade jag tanken och sa att det kanske blir lite ungerskt vin samt billig och god öl. Det kändes som en tanke som kunde gå.

Detta trots jag vet vilka risker jag utsätter mig för. Skukt alltså! Känns som så stora steg i livet, både att sluta dricka eller att bara ta en öl till maten. Sviker jag mig själv eller någon annan? Tankar om Naltraxon eller vad det heter har också slagit mig för att det inte ska bli okontrollerat drickande. Samtidigt saknar man ruset där vad jag förstår.

Idag är tankarna annorlunda och jag funderar mest vad det var som hände igår. Farliga tankar ju och jag utsätter mig garanterat för risker på resan. Enklare sova på hostel med alkohol i kroppen etc.

Nu får det vara att vill jag dricka där får jag ta det beslutet då. Ska inte lägga mer fokus på det nu. Samtidigt tror jag att jag kommer stå emot och ta fighten ifall det sker konstiga saker i huvudet. Inte dricka på impuls eller känsla har jag sagt. Det ska vara som en vanlig dryck när jag bara vill avnjuta en öl i sådana fall. Men jag får se. Nu är tanken en hel resa utan krökande. En utmaning i sig. Flygturen har jag ju tagit mig an och ser som en enorm utveckling i att möta sina obehag. Kan jag vandra i skogen halvmetrar från ormar så är inte flyga något större utmaning. Min ormfobi är stor men har jobbat med den helt på egen hand och sett en del snok men även huggorm i naturen och stannar alltid upp och kollar då. Infinner mig i situationen.

Nu blev det ett långt inlägg men ville få ner tankar och känslor så jag kan gå tillbaka och läsa. Kommentera gärna ifall ni har något att säga!

DetGårBättre

Så bär det iväg! Nykter och allt. Känner mig rätt lugn nu och har jobbat bra med mig själv. Fortfarande mycket funderingar om alkohol i Ungern. Men det ska nog gå bra.

Intressant om jag får några ångestpåslag framöver. Nu ser jag fram mot att flyga. Väldigt härlig känsla. Men utan kontroll och inte expert på området hur allt fungerar gör ju en viss tvekan. Men har alltid velat upp igen så fort jag landat. Ska bli gött detta. Helt nykter :)

Jag har läst lite i dina trådar och du har kommenterat en del här och där,ofta med bra och tydliga formuleringar.
Eftersom du skriver här inne så antar jag att du i grunden har en problematik som du inte riktigt bemästrar.

Nu är du på gång att kolla om dina vingar håller och se dig om lite i världen då du kanske? har kört fast lite här i Sverige.

Jag spontant som inte är beroende av alkohol tänker:
Varför leker du med tanken när du bejakar så mycket annat just nu?

Du har släppt taget om en hel del och flyger fritt.
Kanske känner dig lite vilsen och rotlös och vill hitta lite tyngd med hjälp av alkoholen?

Det var mina spontana tankar.
Om jag skulle skriva om att jag hittat mig en ny alkis och på allvar funderar på att ge mig in i relationen så tror jag att många på anhörigsidan skulle säga:
Men vad är det nudå?

Hur tänker du nu och vad är poängen med det.
Så det är den frågan jag får när jag läser dina rader.
Vad är syftet och målet med att leka med elden?

DetGårBättre

Jag är nog allmänt rastlös ibland. Det måste hända lite saker. Körde fast helt i Sverige. Var tvungen att göra lite nya saker som att vandra och sen ville jag utomlands igen. Normalt åker jag till Prag - och har alltid druckit en massa öl där (samt lite annat). Nu ville jag testa en ny stad då många backpackers jag träffat i Prag rekommenderat Budapest.

Samtidigt är dessa utlandsresor så starkt förknippat med alkohol. Vanan och mönster sitter djupt rotat. Men jag utmanar mig ofta. Annars skulle jag inte flugit nykter. Vet inte om det var bättre eller sämre.

Väl här i Ungern så snurrar ju tankarna mycket. Antar det är fullt normalt. Vore konstigt ifall jag inte reflekterade. Men det är ju en kamp i huvudet. Vet ju att det innebär enorma risker. Eller risker åtminstone.

Senaste två nätterna stannade jag på ett hostel i Köpenhamn. Normalt på dessa hostel är jag väldigt social och liknande. Alltid (snudd på åtminstone) med alkohol i kroppen. Nu är jag helt instängd i mig själv. All kontakt med andra människor känns jobbig. Svårt utmana mig på den punkten just nu också känner jag. Och att bo på hostel och vara den alla undrar över känns ju sådär. Nu tänker väl inte de flesta så mycket. Mest i mitt huvud sådant snurrar.

Men jag blir osäker på min engelska också vilket är jobbigt. Men det är ju det här jag behöver utmana mig i. Har en tillräckligt bra engelska och min accent är väldigt bra (om man vill efterapa engelskans). Så borde inte ha problem men det där är fan jobbigare än att flyga nykter.

Så många komponenter. Samtidigt funderar jag att flaxa runt i Europa ett tag. Får se hur jag löset det hela.

Ger en öl mig något ens? Om inte, vill jag dricka tre? Vad sker sen? Oftast bara allmänt glad, trevlig och social. Men dagen efter? Starta med en öl på sitt hostel innan jag beger mig ut i vimlet. Dricka dagligen och springa runt halvlullig. Det är ju inte det jag vill men samtidigt vill jag känna att resan är värd att göra.

Låter konstigt i era öron antar jag. Det låter sjukt i mina egna åtminstone.

Traskade runt i Budapest och tog lite random metro och spårvagnar för att få en någorlunda överblick och få lite lokalsinne. Det kändes lite ensamt. Samtidigt har ju det varit nice tidigare men då i samband med öl.

Har sagt jag inte ska dricka inledande dagarna åtminstone. Måste se om jag kan hitta min egen växel där på att bli social här. Så hoppas jag skiter i alkoholen men behöver verkligen lufta det här lite så jag kan läsa det själv svart på vitt.

Men tio spänn för en stor stark liksom. Hur fan gick det här till. Borde väl käkat något piller som hindrar en från att dricka mer än de där två ölen.

Jag återkommer. Ska vila och sova lite nu så ska jag ut och reka vidare i Budapest! Fin stad det lilla jag sett hittills. Väldigt vackert läbgs Donau om kvällen.

Som är så fantastiskt med forumet.
De tankar du skrev nu gav mig input i min problematik.
Ensamt.

Det är precis det som varit och är mitt problem i medberoendeproblematiken.
Utan människor att ta hand om så känner jag mig ensam.
När ingen behöver mig så blir jag just ensam.

Kan jag känna mig bekväm i hjälparrollen så är jag liksom hemma.
Kanske är det samma med alkoholen.
Bästa kompisen som alltid är bara en liten bit bort och som man inte behöver krusa.
Som bara fyller medvetandet med sjävklarheter och det sociala smörjmedel det också är.
Självsäker stark och trygg men på falska grunder.
Precis som för mig.

Förlåt om jag skriver in mina egna tankar i din tråd,men det var vad ditt inlägg gav mig,tack.

DetGårBättre

Intressant hur allt bara rörs runt i huvudet. Var ute idag på en runda. Käkade en grymt nice schnitzel. Traskade runt. Skulle boka massage men hon var upptagen som jag tänkte testa så jag ändrade planerna. Väl tillbaka till mitt hostel drar jag fram min dator och jobbar med hästar och tips inför ikväll istället. Drar på en grym mix på youtube av heta remixer från i år.

Helt plötsligt får jag enormt med energi och börjar leta nattklubbar och disco här i stan. Dessutom med 100% tanke på att dra dit nykter och bara släppa loss! Att jag sen suger på att dansa är ju en annan femma. Men so what? Så otroligt hur det kan svänga i huvudet alltså. Varför dricka och ha skoj när man kna ha skoj ändå liksom? Det går ju att få både rus och känsla utan att kröka sig full. Gäller att fylla själen som kan ha känts tom helt enkelt.

Rekommenderar alla att se "Under Ytan" med Mårten Andersson. Sjukt kul men även väldigt insiktsfull i hans egna alkoholproblem. Nu tror jag väl han börjat dricka igen (kontrollerat?). Men oavsett så sa han aldrig att han skulle vara nykterist resten av livet och det har inte jag heller sagt. Men det där med att fylla själen med något. Han var ute och gjorde allt nykter istället och han beskriver ju just det jag själv känner ibland. Det ruset jag fick med musiken här innan, WOW :P slår all alkohol alltid! Kroppen har ju egna signalsubstanser som behöver släppas loss, men vi får vänta på dem ibland bara. Att ta genvägar saboterar ju bara kroppens egna system.

Jag kanske inte tänker så här imorgon men men...

Blir nog en lång kväll här på mitt hostel (dock osocial) med datorn. Kanske drar ut en runda sen sent ikväll och kollar in läget på nya områden. Dance dance dance.