Paskharen

Hej,
Igår var vi ute med jobbet och träffade på massa kollegor på puben, solen sken och det var jättetrevligt. Alla drack på, så det var inte bara jag. Jag tog det ganska lugnt i början men sen blev mer och mer. Jag vaknade upp med total minneslucka. Det händer inte varje gång jag dricker men ibland händer det, och jag skäms så fruktansvärt mycket och vet inte vad jag ska göra. Det är lätt att säga hur man ska ”tänka” på att dricka mindre men det känns som när man får feeling och har det trevligt har jag ibland svårt att sluta dricka. Jag skulle vilja ha en spärr eller en app som säger att det räcker nu. Snälla hjälp mig hur jag ska kunna bli en bättre människa

Såg att ingen svarat dig. Antagligen har ångesten över kvällen lagt sig nu?

Känner mycket väl igen din historia.
Det känns ok nu att ”få feeling” igen? Brukar fungera så. Det är väl delvis bra. Om det bara händer nån gång, så är det ju skönt att det går över på nån vecka i de flesta fall. Alla kan få för mycket och ”spåra”. Men om du innerst inne ser ett mönster. Att du spårar ofta och har kul en kväll (som oftast känns som den är över på en kvart) men sen har ågren i dagar efter. Då kan det vara värt att ta sig en rejäl funderare. Är det värt det? Motivationen kan komma av den sammanlagda bilden (”nä nu går det i inte längre”) eller en enskild händelse (”aldrig mer en sån situation”).

Att dra ner är knepigt om man ofta får för mycket. ”Tjatiga” appar och välmenande fruar/flickvänner går att ignorera efter ett par stadiga bärs. ”Bara idag kan jag ju köra lite på känn”. Och så är man där igen.
Jag har inte lyckats själv. Men jag tror att man måste ha en stark självdisciplin för att klara av att dra ner. Tydliga regler som inte rymmer någon plats för undantag, bra väder, ”man fyller ju bara 40 en gång”, ”det är ju sista kvällen”, etc. Då går det utför igen.
Men samtidigt så är ju alla vita dagar eller disciplinerade fyllor bättre än att bara köra på helt okontrollerat. Så det är ditt mål och motivation som får styra.
Men testa, det kan ju bara bli bättre?

Om du tittar in då och då så kan du få väldigt bra hjälp här.
Lycka till!