Eee

Hjälp. Hur ska jag ta mig vidare? Hur hanterar ni ångesten ”dagen efter”? Vaknat för nån timme sedan efter en em/kväll som slutat i näst intill total minnesförlust och det lilla jag minns är INTE bra. Nästan som jag gått och väntat på denna dag för att hitta motivation att sluta dricka då det har ”gått bra” att dricka länge nu. Inga pinsamheter. Tills nu. Katastrof. Kan ni hjälpa mig hantera min ångest? Vad ska jag ta mig till?!?

DetGårBättre

Ångesten kommer försvinna förr eller senare. Men ju mer du agerar och konfronterar ju fortare försvinner den. Sitter du ensam hemma med dörren låst och rullgardinen nere och yrar omkring hur andra tänker om dig lär den stanna kvar längre. Du får tänka förnuftigt. Oavsett så är det mesta enbart i ditt huvud. Det spelar ingen roll. Ångesten kan hjälpa dig få insikt i ändrat beteende, men släpp det som hänt, gå vidare bara.

50% är säkerligen ångest av ångesten. Men som sagt, bara att ploga sig igenom. Men du kan göra dig själv en tjänst genom att skriva ner hur du känner och mår i detalj, vad som hände etc, kanske i en dagbok.
Dels kan det lätta att få ut det, men även som en framtida motivation till att göra annorlunda.

Eee

Tack, gått ett par dagar nu och ångesten är nästan lika stark ännu. Har inte träffat de som var med än och känns som det steget måste genomlidas innan jag kan ”gå vidare”. Har druckit lite varje dag sedan den kvällen för att orka med ångesten. Varför måste just jag vara ”idioten”. Så ovärdig. Kan inte föreställa mig NÅGON i min omgivning bete sig som jag och vet inte vad jag hade tänkt om en sådan person om så vore. Antagligen att hen var patetiskt skräp. Kan inte komma från tanken att det inte är någon vits att sluta dricka då jag ändå aldrig kommer återfå något värde eller någon respekt...

Jag hoppas verkligen att du ska orka. Jag har inga konkreta råd, eller någon omedelbar lindring som jag kan ge dig. Men jag skriver en kommentar för att du inte ska behöva känna dig helt ensam i det här. Förlorad känsla av värde och respekt är mycket svåra känslor att tampas med. Det enda jag kan säga är att jag inte vill att du ska ge upp. Håll fast och var kvar.

Vi är alla olika men något som verkar gemensamt är att det blir bättre med tid. Tid nykter alltså. Det går inte att förstå råd likt just detta när man är inne i skiten. Men håll ut, ge dig själv vita dagar och mkt vila. Lider med dig och önskar dig styrka o framgång. Ta den hjälp du behöver.

PositiveVibes

Försök verkligen att sluta dricka ?? Det absolut svåraste, men också det mest värda i slutändan. Håller med dom andra ❤️ Håll ut! Det blir bättre. Hitta andra saker att mildra ångesten med.
Säg förlåt till alla dom du känner att du gjort något med eller mot. Det kommer kännas bättre då, när man erkänner sina fel och brister.

Skickar styrka till dig!

Folk är mest fokuserade på sig själva ändå. Du spenderar så mycket tid på att ha ångest över något de säkert knappt ägnar en tanke åt.
Ta tjuren vid hornen och se till att träffa ”de som var med” så snart det går. Alla kan klanta till det rejält. Det är dessutom modigt och strongt att erkänna det.
Som sagt det är värst i ditt huvud, och det är svårt att gå vidare utan att ha träffat dem.
Du klarar det, lovar.

Eee

Otroligt, vilket stöd. Tack. I morgon är dagen D då jag måste se folk i ögonen. Inte gjort någon illa (hoppas jag!) men gjort bort mig rejält. Är ju förmildrande på sätt och vis men känns som man kommer se ned på mig för all framtid nu. Känns som jag förlorat något jag aldrig kan få åter. Ska hur som helst bli skönt att få det överstökat. Och Ja, jag var ju inte ensam om att vara rejält berusad...