skönamaj

Första januari bestämde jag mig för att ändra mina alkoholvanor. Från ett dagligt vinpimplande har jag nästan uteslutande nyktra dagar sedan årsskiftet. Min sambo och jag har inte köpt hem någon alkohol alls men tagit några glas vid middagsbjudningar och vid restaurangbesök. Det har varit en helt nödvändig livsstilsförändring. Min alkoholkonsumtion hade nått vägs ände. Så kom då denna sköna månad maj, med alla inbjudande uteserveringar och de har verkligen ropat in mig. Jag har rusat dit. En öl, ett glas vin, ett till. Så har veckan rullat på efter jobbet. Så det som skrämmer mig och gör att jag vänt mig till forumet, igår tog jag katten och åkte till sommarhuset för att öppna upp för säsongen och se där fanns en box med vin. Tänkte ta ett glas, men det blev nog 1,5 flaska. Ledsen och ångesfylld. Tycker att katten stirrar beklagande på mig, men det är såklart jag som stirrar - på mig själv. Under min nyktra och hälsosamma vår har jag läst mycket på forumet för att inspireras och motiveras. Efter gårdagens obegripliga återfall gör jag och katten en större ansträngning och startar en tråd, som medlem i detta forum. Jag behöver hjälp för att hålla min nykterhet nu och framåt.
Hoppas på lite pepp och strategier

Allt för nu från Skönamaj i ett oskönt bakrus

Vad bra att du lyckades dra i handbromsen och ändra på ditt drickande under våren! Då vet du att du kan skapa en förändring till det bättre. Jag har läst en hel del liknande beskrivningar: först går det jättebra, sen blir det en dikeskörning som det brakar om. Det verkar som att vi som druckit för mycket alltid måste vara på vår vakt. Att vi inte blir nollställda av ett uppehåll.

Kanske kan du sätta upp regler för ditt drickande? Jag tror själv att det är nödvändigt. En annan bra grej är att göra programmet här på AH. Då får man hjälp att reflektera över vad som styr konsumtionen och vilka känsor och tillfällen som är riskfyllda.

Jag önskar dig en fin dag och att ditt bakrus snart går över!

skönamaj

Tusen tack för responsen. Den lilla människan gjorde en stor sak, svarade en forumrookie var ångest och bakrus klingar av. Jag ska inte ge upp, inte tänka att jag börjar om utan jag måste helt enkelt fortsätta den förändring som faktiskt skett. Inser att det är skört och sårbart.

Trevlig kväll!

Skönamaj