PositiveVibes

Här ligger jag nu i min soffa bakfull efter gårdagens fylla. Trött på att ännu en gång sårat någon, ännu än gång tappat bort plånbok, ännu en gång brutit ett löfte, ännu än gång kommit hem kl 6 på morgonen fast jag hade bestämt träff med någon kl 11.

Vet inte ens vart jag ska börja. Mitt drickande har varit ett problem fram och tillbaka sedan ja var 14 år, jag är idag 29. När jag mår bra har jag kunnat skippa festandet många ggr. Men när jag mår dåligt så tar jag alltid till alkoholen för att döva mina känslor.

Jag tänker att jag "bara" ska ta några öl, men slutar alltid med att jag dricker mest, blir redlöst full, och tappar helt omdömme förmågan. Tappat bort nycklar, mobil, plånbok ett antal ggr, varit otrogen, bråkat med vänner, gått hem med människor jag inte känner.

Har försökt vara nykter och tänker att jag kan umgås med mina vänner fast dom dricker. Men jag kan inte. Det tar inte mer än 2 sekunder så dricker jag med, fast jag lovade att jag inte skulle. Jag vet bara inte hur jag ska göra. Vill inte bli osocial för jag inte ska dricka. Men jag vill verkligen inte dricka mer nu. Jag bara förstör alla relationer jag har och gör folk besvikna, inklusive mig själv.

Jag vänder mig nu till alla er som har slutat eller är i samma fas som mig.
Hur säger man till vänner att man inte vill dricka mer? Hur gör jag om jag är bjuden på fest? Hur bemöter man alla frågor om varför man inte dricker? Hur ska jag påminna mig själv om att jag inte vill mer?
Det är så enkelt att ligga bakfull och tänka detta, men om 2 dagar är denna känslan glömd och då är det så lätt att tänka "bara en fest till", "ska bara dricka ett glas".

Känns som det är så mycket jag vill säga, men detta får räcka för denna gång.

Zamen1

Hej. Jag känner igen mig i det du skriver, har också förstört relationer genom att bli redlös varje gång. Har läst tips här att man bör ta några vita månader. Jag tänkte ta 3 månader, sen utvärdera hur det känns. Det är ju väldigt svårt att dricka måttligt.

PositiveVibes

Det är jätte svårt! Jag kan bara inte, har inte den spärren för "lagom". Den är obefintlig.
Men hur säger du till alla dina vänner när du tar dessa vita månader?

Sluta

För några dagar sen låg jag bakfull hemma med ångest och bortappade hemnycklar.
Jag kände precis samma sak och visste att känslan är bara tillfällig.
Några dagar senare har beroende hjärnan vaknat allt mer till liv och tankar som att det var väl inte så farligt, börjar dyka upp.
Men jag startade en tråd för att gå tillbaka och se hur jag kände, sen har jag läst flitigt här för att bli påmind om varför jag vill fortsätta kämpa.
Än så länge är det bara några få dagar, men det har hjälpt mig att minnas anledningen till varför jag egentligen inte gillar att dricka. Dock älskar jag flaskan. Vilket dilemma vi har, vi som är här ?
Men mitt tips är att hitta vänner som gör andra saker än att festa och dricka, så du lär dig att umgås utan alkohol, åtminstone parallellt tills du är helt redo att släppa allt det gamla bakom dig.
Önskar dig lycka till och hoppas att du hittar styrkan att ta dig ur det här! ?

PositiveVibes

Tack för att du delar med dig Sluta. Och tack för peppen! Jag ska fortsätta kämpa och jag ska fanimej fixa detta.
Just det där med andra aktiviteter på helger än att festa är viktigt. Träna är en väldigt stor del av mitt liv, så jag kan väl alltid hitta en tröst i det.

Lycka till själv! ??