Nu har vi varit på semester i 5 dagar på tu man hand. Jag försöker komma ner i varv med mindfulness, meditation och plöja böcker. Känner små korta glimtar av ett lugn inombords... Men i synnerhet på kvällarna får jag en ångest som river och sliter i mig. Fruktansvärt! Kan inte koppla av i hans närvaro, är på helspänn hela tiden.
Kan man leva ett bra liv och få ro... trots flodhästen i rummet? Det här äter upp mig...

Hittills, på 5 dagar, har vi varit 3 ggr på Systembolaget. Det har druckits (alltså enbart han):
En 3 liters bag-in-Box rödvin
En och en halv flaska rödvin
Drygt en flaska whiskey
10 starköl

Han tycker att han bara kopplar av och att det inte är så mycket och han blir ju inte jättefull och odräglig.... men den lilla personlighetsförändringen gör att jag inte vet vem han är och vad han står för. Det är himmel eller helvete, antingen är hela världen rosenröd och livet är underbart... eller om ett ord hamnar fel eller han inte får tillräckligt med uppmärksamhet är allt bara skit. Tycker det är helt hopplöst att föra ett meningsfullt samtal med en sån människa, vilket gör att jag backar, blir innesluten... Och tråkig. Tycker inte om mig själv längre.

Behövde bara skriva av mig lite.

Måtte solen lysa på er alla medsystrar därute!

Kram

etanoldrift

Här blir "semestrarna" längre, för gubben är pensionär.. Idag låter jag andra kommentera och ge råd vad du bör göra.. (läser du mina trådar så så ser du vad jag tänker göra och varför..) Det har väckt ont blod hos en del "nynyktra" nämligen..

etanoldrift

Jag ska skriva ut tabellerna och ta ett sista samtal med min gubbe om hans alkoholkonsumtion!
Jag vet att han kommer att förneka hur mycket han egentligen dricker varje dag, men kanske ger det honom en tankeställare i alla fall...

Hoppas det löser sig. Problemet är att man själv aldrig vet om det slår över eller inte. Jag har i 20 år kunnat dricka normalt men de sista åren inte normalt. Vad som utlöser det vet jag inte heller. Tycker du kan fråga honom vilka positiva bieffekter alkohol har. Jag kan nämna en och den enda. Den dövar ångest för stunden men inte i längden. Gott tja då räcker det väl med en öl? Ett glas vin eller en virre? Dricker man typ 5 öl är det ju för berusningen. Så ser jag på det.
Negativa bieffekter av alkohol

Nervgift som bidrar till en skyhögt ökad cancerrisk
Alla andra hälsoaspekter som taskig lever mm mm
Ger en taskig ekonomi
Sårar familj
Ger en ångest
Beroende
Rattfylla (risken att köra påverkar ökar ju något om man måste till systemet)
Man gör saker som man aldrig skulle göra nykter
Bli otrevlig/spydig
Dålig i sängen

Jag kan fortsätta ett tag till

Fördelar att inte dricka
Vakna på morgonen utan ett sug efter att dricka och man är pigg och kan göra vad man vill
Ingen ångest
Bättre ekonomi
Bättre partner (Familjefar och sexpartner)
Hälsan förbättras

Kan fortsätta länge. Som sagt be honom att nämna positiva bieffekter av alkohol. Att få svaret slappnar av är ren lögn för man slappnar inte av utan flyr.

Good luck

etanoldrift

Ja definitivt är den personlighetsförändrande, alkoholen.. Till det negativa för omgivningen .. Medan alkoholisten verkar får världens ego-bost...
Alla andra är enligt alkisen " dumma i huvet" utom han själv då.. Alla andra är så simpla när dom sitter och tittar på "skitfilmer" och flams och trams.. Utom alkisen som sitter och zappar mellan kanalerna så han till slut bara prickar in reklamen...
Arrogant, elak och översittare blir bara förnamnet.. Och nåde den som "anmärker" på något.. Då talar alkisen minsann om vem som "bestämmer" och hur det ska vara egentligen..
Storhetsvansinnet verkar inte ha några gränser (släng dig i väggen "kung i baren"..) Alkisen är "mästrarnas" mästare..
Alkisen delar gärna ut frikostiga "gåvor" i fyllan.. Köper gärna dyra "presenter" utan att ha frågat om man verkligen önskar sig just det.. För att sedan bli tjurig och förbannad över otacksamheten, när det visar sig att det som köpts inte faller mottagaren på läppen..
Alkoholisten vill gärna bli behandlad som "överhöghet", speciellt om man hamnar på krogen eller på hotell.. Då anmärks det i snorkig och spydig ton om något inte passar..
Själv anser alkisen bara att han uppträder med "pondus"...
Nej, numera åker vi sällan bort tillsammans..

malo71

Tack för länken aeromagnus! Mycket intressant läsning.
Då har min kära sambo om jag räknar lite snällt lyckats dra i sig ca 75 glas på EN semestervecka (och en lugn sådan vecka, bara stranden och bokläsning, ingen social samvaro med partyparty på kvällarna)... Och i riskzonen låg man enl tabellen om man som man drack mer än 14 standardglas. Men som sambon säger... är det semester så är det. Häpp!
Det nästan värsta är att det inte märks så mycket på honom... JAG märker (och avskyr personlighetsförändringen) men för andra syns det nog inte så mycket.
I icke-semestertider konsumeras det inte fullt lika mycket, men en bag in box och en whiskey i veckan går nog och det är för mycket ändå. Det finns alltid någon anledning, det är fint väder – man måste unna sig nått gott, det är dåligt väder – man får trösta sig, favoritlaget har vunnit – måste fira, favoritlaget har förlorat – måste trösta... Ja ni vet precis...
Och aeromagnus – din lista är klockren på positiva/negativa effekter! Argumentet med att slappna av också, det är en flykt ingen avslappning. Tyvärr är väl detta ett personlighetsdrag hos min sambo överlag, att skjuta problemen ifrån sig istället för att ta tag i dem.

Etanoldrift – kämpa på! Merparten av oss uppskattar dina inlägg så bry dig inte om att det väcker ont blod hos vissa.