Vilsenflickaa

Jag har lyckats hålla mig någorlunda nykter i lite mer än en månad nu. (Med undantag till en kväll då jag vart lite smått påverkad) Till en början hade jag stark motivation för att aldrig mer dricka. Jag visste dock att det före eller senare skulle avta. Vilket det gjorde, tanken att ALDRIG mer dricka går inte. Det vore tortyr mot mig själv. Jag tycker det är kul att festa och måste ändå medge att en av mina bästa utekvällar var när jag inte drack en droppe alkohol! Dansade hela kvällen och tog bilen i lugn och ro hem, vaknade pigg och glad utan bakis ångest. Problemet dock, jag känner inte genuin lycka för något. Alltså jag tvingar mig själv att gå ut och röra på mig, läsa intressanta böcker, lära mig laga mat, går på språkkurser men INGET gör mig så lycklig och upp i varv än tanken på att dricka ett glas vin. Får ett rus i kroppen av bara tanken på alkohol när jag är riktigt sugen. I lördags stod det mellan att dra ut med tjejvännerna och festa eller stanna hemma. Jag hade så mycket energi, kliade i hela kroppen att gå ut, men jag lyckades övertala mig själv att det inte var en bra idé. Sprang ett varv runt kvarteret istället, mitt på natten, tog en dusch och städa hela badrummet. Det tog emot som fan. För samma ögonblick jag bestämde mig för att inte gå ut och dricka så försvann ruset i kroppen och blev till irritation.

Önskar verkligen jag kunde hitta något som får mig så lycklig och full av rus som tanken på att dricka. Men hittar inget. Visst finns saker att distrahera tankarna på alkohol men dessa saker gör mig inte lycklig. Så svårt att förklara, hoppas någon förstår..

Tror vi alla fattar. Det är förväntningarna som är boven. Men de är ofta överdrivna och dagen/dagarna efter underdrivna. Men tänk inte aldrig precis som du säger. Ta en dag i taget och du kan ju ändra dig.
Har varit ute nykter också och då ser man ju hur ”kul” det är :) fast det kan ju som du säger vara kul nykter också.
Vad är det du saknar mest de kvällarna? Dansandet, pratandet, träffa någon? Allt?
Det mesta kan du ju få som nykter också, övningssak.
Men jag håller med om att det är svårt att få upp förväntningarna. Men det kanske kommer, är säkert också en övningsfråga. Alla ingredienser finns ju kvar, utom den slappa hjärnan. Hittar du nått kul sätt så säg till.

DetGårBättre

Måste livet vara ett konstant rus? Det är nämligen omöjligt och därför vill vi ta genvägen med alkohol. Då kan vi få det konstanta ruset men det tar även bort vårt naturliga rus sakta men säkert.

Själv tänkte jag enormt på hur jag skulle klara Budapest utan alkohol. Kändes som en omöjlighet. Jag bestämde mig dock, ingen alkohol första dagarna och skulle jag efter det dö av tristess, drick de obligatoriska och billiga ölen.

Det var lite tufft första dagen, allt förknippades ju med alkohol. Jag kämpade på dock. Jag gör samma sak som tidigare utan alkoholen. Enda jag inte riktigt kommit in i är att bara slå mig ner och ta en öl. Försökte igår men han hade inga kalla alkoholfria. Blev en kaffe istället. Endast här det känts konstigt.

Annars varvas det med bra stunder och ren tristess här i Budapest. Igår var en skitdag. Inget stämde, kass mat och jag hade beslutsångest inför varje val.

Fick tänka på vad min terapeut har sagt. Livet är inte alltid kul, det är lite det som är livet. Det är bara att nöta på framåt. Köpt en tröja med ett citat " if you are going through hell, keep going". Och det är ju lite så ibland. Man kan inte sätta sig ner i helvetet för då kommer du inte därifrån.

Jag har dock fått värsta ruset här när jag fick feeling för lite nattklubbsliv. Drog på lite deep house på datorn, sen jäklar! Drog även ut och dansade om kvällen.

Nu ligger jag dock i sängen, ensam, uttråkad, lite ledsen. Vill egentligen bara fly känslan men det får vara såhär nu. Det är jag som har kontroll och bestämmer vad jag ska göra av det nämligen.

Blir en dusch, lite lunch och sen har jag 90 min massage inbokat 16.30. Gäller att göra positiva saker så gott det går. Annars har det varit toppar och dalar med erotisk massage eller bara träffar med tjejer här. Kanske ett sökande efter något.

Åtminstone får jag känna en massa och det är riktiga känslor var det än studsar.

Slipper de hemska ångestpåslagen och huvudvärken dagen efter där jag måste svepa en eller två öl för att komma igång.