MeNike

Vad hände igår egentligen? Jag ser i historiken i mobilen att jag pratat i telefon med tre olika personer. Minns inget. Var ute på en promenad, kanske sprang en runda. Minns inget. Träffade en person och grät, skickade konstigt meddelande till en annan. Minns inget. Gud vilken ångest.

Jag tänker att jag inte ska köpa mer A. Måste sluta innan något hemskt händer. Att något värre än det som redan har hänt händer.

anonym24098

Exakt så kände jag också när jag skrev här för första gången (eller rättare sagt när jag började smygläsa offline). Kamp tillsammans är mer effektiv än ensam kamp. Här vet alla hur det känns. /Sofia

MeNike

Jag kom in här av en slump då jag googlade; "somna i solen med vin", vilket jag ju gjorde igår och fick den där feta minnesluckan från klockan ett på dagen fram till i morse. Kände så igen mig när jag läste din tråd så erkände för första gången "högt" för mig själv att jag har problem med A. Kämpar också mot snusbegäret sedan fem dagar tillbaks. Tror jag drack lite nästan i panik igår över att det var så jobbigt med abstinensen. Hoppas det går fortsatt bra för dig.

MeNike

Har legat i soffan hela dagen. Ibland bara stirrat rakt fram, ibland bläddrat i mobilen en kort stund. Inte ätit, inte gjort någonting. En psykolog sa till mig en gång; "det är ångesten som talar om för dig att du ska sitta i soffan hela dagen". Fetångesten har talat till mig idag. Bakis, men undrar om jag inte druckit vin om jag hade haft det hemma ändå. Eller behöver inte undra, vet att jag hade gått All-in tills flaskorna är slut. Men nu har jag ju bestämt mig, får inte lyssna på rösten som luras och säger att jag kan köpa en bag-in-box och bara ta ett glas då och då. Imorgon kommer jag vara i närheten av ett Systembolag. Måste gå förbi, gå bara förbi för guds skull.

Sluta

Det finns inget värre än att vakna dagen efter en fylla och börja leta i sin mobil efter vad man gjorde igår. Vem man ringde, vem man sms:ade och vad man skrev på sociala medier.
Jag känner igen mig exakt! Det är en hemsk känsla att inte minnas någonting.
Önskar dig all lycka, att komma på rätt väg och att komma bort från det självdestruktiva beteendet! Bra att du hittade hit! Det gjorde jag också av en slump och här känner man sig inte ensam i sitt beroende.

MeNike

Det är verkligen en hemsk känsla att inte minnas någonting. Vill aldrig mer vara med om det igen. Önskar dig all lycka också.