Livet2010

Hej! Första ggr här. Men jag har bestämt mig att sluta dricka helt, men är mycket orolig för ev. abstinens. Av forumet förstår jag att jag har en hög alkoholkonsumtion. Jag vet varför jag dricker och har vuxit upp med en alkoholiserad pappa. Drack därför inget alls innan 20-års ålder, därefter mycket måttligt fram tills jag var ca 38. Men sedan blev det för mkt stress involverat i mitt liv och Cavan blev min bästa vän. Dricker sedan flera år mer eller mindre 2 flaskor om dagen, mellan 17-01. Jag besökte en ggr en alkoholläkare för 8 år sedan som skrämde upp mig (då drack jag en flaska/dag) att jag inte skulle sluta tvärt utan trappa ned med 1/3 för att slippa abstinens, men jag vet inte hur adekvat hans svar var då han erkände att det brukade gälla starksprit.. Så jag ville inte gå tillbaka. Men, hur som helst nu har jag trappat ned med 2 glas och sedan 4 glas. Vågar jag fortsatta i den takten och vara helt fri om en vecka? Eller kommer jag att få svår eller delirium? Jag vet att jag kan sluta själv, men bör jag kontakta vård för det? Tacksam för svar från mer erfarna inom detta och som kanske har gjort samma resa. Allt gott till er alla starka som vågar dela mer er!

Tror nog inte att du får delirium. Fortsätt trappa ned hårt och bestämt. Låt det ta fem dagar, sen kan du släppa oro för abstinensen. Om du inte tror på mig så kolla symptom på vilopuls över 120 slag/ minut och rejäla skakningar. Inga såna symptom; Ingen abstinens att oroa sig för.

Sen har vi ångesten och svettningarna. Obehagligt men inte farligt så länge det håller sig till det. Vill du verkligen sluta dricka så kan jag gratulera dig till ett bättre liv om sådär två-tre veckor. Håll ut och ta en dag i taget. Skriv i forumet varje dag.

DetGårBättre

Ochäven med 120 slag är det inga större problem säger jag. Trappar du när är du safe, slutar du tvärt är det förmodlugen lugnt. Beror mycket från person till person och hur starkt psyke man har...

ankelsockan

Livet2010, Tack ! Jag känner totalt igen mig i din berättelse, är också orolig för abstinens...Kanske som en ursäkt för att inte sluta tvärt. Jag är inte stark men du kan få mig att våga.