Hej...., jag e villrådig och vet inte vad jag ska tro...
Min kille tar antabus och säger med munnen han mår bra, att han vill fortsätta med dom men är totalt ointresserad av att hjälpa till 'komma' ihåg dom själv....
E detta ett normalt beteende?????
Kan sätta det framför honom men e som han inte ser det.....detta gör mig vansinnig inombords!
E här fler som upplevt detta?
Får för mig att ett återfall egentligen inte är långt borta....

etanoldrift

Undrar vad som skulle hända om du påpekade din iakttagelse och frågade om han var på väg att "TA" ett återfall.. Jag tror nämligen inte att de bara ramlar ner över en person.. utan planerna finns någonstans inombords.. (och då underlättar det givetvis att ha "glömt" att ta sin antabus.. )
Egentligen skulle det ju ligga i hans eget intresse att sköta den saken om han menar allvar med att hålla sig nykter..

Mysan

Vi rök ihop precis...han skulle ner till Ystad och vara hos mig vid sex, fick sms kl halv sex att han blev sen....han har en supkompis inte långt därifrån.
Dom hade pratat förra veckan och berättat för varann att dom båda 'tog det lungt'...om han nu bestämt sig för att sluta så varför inte säga det???????
Nu när vi rök ihop pga som han sa jag anklaga honom så slängde han på luren i örat på mig...
Jag sa det kändes konstigt hela grejen, men det skulle jag ju inte gjort tydligen....
Va fan ska man göra??????

Livetsliv

Du ska inte göra ett skit.
Lättare sagt än gjort. Men han vill inte bli kontrollerad av dig, jag brukar vara den som slänger luren i örat på min alkis istället för han mot mig, för jag orkar inte höra förklaringar, förmildra drickandet/händelser för allt slutar med kaos när han kommer hem, varför då ljuga i telefon? När han vet jag ser.

Vill säga nu att han tar ett återfall, kan du inget göra åt saken. Är han en sån person som skulle köra rattfull? Och komma om han druckigt?

Angående antabusen är det hans ansvar att ta detta. Jag hade under en tid av tillåTelse från min pojkvän sms om min pojkvän ej kom och tog antabus/kissa/blåste. Detta för dem är experter på att ljuga/manipulera närstående (familjemedlemmar). Men jag sa sen ifrån för jag visste när han försov sig och alltså inte sköte tiderna på fm när han skulle dit. Däremot ordna vi att det fanns antabus hemma, även att han vände rätt på dygnet, detta var under perioden han iaf var nykter.

Har din pojkvän tagit antabus 3 dagar i veckan i 5 veckor? Kommer han inte må något vidare vid ett återfall, synd om han... Nej!

Jag vet ej hur gammal din kille är eller hur länge ni vart ihop, hur ert förhållande ser ut osv. Hur länge han haft alkoholproblem? Ska han gå behandling? Eller är det bara du som sköter hans antabus intag? Du är inte hans behandlare, han behöver hjälp utifrån. Du måSte få leva livet utan att kontrollera/vårda honom.

Jag har hållt på och vårdat min alkis i 2 års tid, jag har lagt ner. Antabus och behandling är hans alternativ för vår fortsatta framtid ihop, det vet han men han drar gärna ut på det. Jag orkar inte med att bry mig mera, jag har stängt av lite, för att finna tillbaka till mig som flickvän och hoppas han gör detsamma och blir min pojkvän igen.

Var rädd om dig. Jag vet frustrationen jag har varit där, samtal att det dröjer en stund, till timme till timmar... Både på fyllan o nyktert dock det sistnämda väldigt sällan då kan han klockan lite bättre än annars.

Mysan

Vi är särbo och varit ihop snart tio månader...
Han har väl haft problem i säkert 30 år, han e 50 idag....
Mig veterligen kör han aldrig onykter, tar alltid buss till systemet när han skulle köpa mer.
E väl vad man kan kalla helg alkis, tre sjuttis o en jäkla massa öl...den starkaste sorten såklart.
Vi prata om hans antabus igår, han sa sig glömma bort den för han mår så bra....sa att jag gärna såg han hjälpte till att komma ihåg för att jag inte alltid hade tankarna på det...kom inte mycke längre än så.

Har druckit på antabus. Var ingen trevlig upplevelse. Röd som en kräfta. Dunkande huvudvärk, hjärtklappning. Visst det släpper efter en timme det värsta men man mår skit. Han är nog arg för innerst inne vill han dricka, precis som jag var ett tag.

Mysan

Hej....hur länge satt det i att du ville dricka?
E du helt nykter idag? Tog du återfall trots att du bestämt sluta?

Jag har fått ett återfall. Att vilja dricka kommer sitta i ganska länge och det kommer dagar då jag känner att en öl ute på en resstaurang kan väl inte skada men jag har låtit bli. Varit helt nykter i ett år nu.

Mysan

Hoppas det känns skönt!!!
Min kille påstår att han inte tänkt på sprit en enda gång förutom på vad det förstört....tror väl inte helt på det.
En fråga....allt skit och elakt man får på sms exvis, hur mycke av sånt kommer en alkolist ihåg när dom e fulla?

Man kommer ihåg en hel del. Man dövar det med mer a och sedan försöker man bortförklara det

Mysan

Känns som han ljuger för mig fortfarande, han har sagt och satt print på mycket räliga saker på fyllan.
Just nu känns det som han vill ha sprit dörren på glänt, han har en polare som oxå är alkis och har inte berättat att han slutat utan bara sagt han tar det lugnt....inget om antabus....

Om man väljer ta återfall...när kan man tro det händer....finns det nån generell tidslinje?
Korkad fråga förmodar jag....

Just nu e han småstirrig, pratar fort, allt ska ske fort...äter fort, dukar av ännu fortare...
Du vet nog vad jag pratar om....

Tack snälla för att du svarar mig!

Mysan

Ja han e fortfarande nykter, tar antabus...., dock ingen annan behandling.
Ibland undrar jag om det kanske e jag som skapar hjärnspöke o problem...

Mysan

Visst e jag det....jag funderar mycke över om och när jag kan lita på honom igen....
Hur många dagar el månader el år jag ska tvivla på att han menar allvar.
Undrar mycke över varför han inte kan säga till sin fylle polare att han vill sluta och tar antabus( dom ses bara när dom har druckit, polaren ringer ibland även då han e nykter)
Jag vet att där inte finns garantier för ngt i livet, e inte såååå naiv...men just nu hade det varit skönt om man haft ett facit att kolla i...

Ha en skön solig dag!

melina

Hej...
Jaa tänk om vi hade facit.
Fått en garanti...
Jäkligt mycket enklare.
Men där är väl kruxet....inget är enkelt å varje person, individ måsen som testa hur mycket klarar man egentligen.
Några få ord men....

Mysan

Har jag ingen rätt att säga han borde lugna ner sig?????
Stressig som fan o klara inte få igång tvn ens, sa bara att lugna ner dig lite men pang....fick till svar att passa det inte hur han va så kunde vi skita i det....
Jag svara bara att jag tänkte inte tvinga honom till ngt o ville inte han ta sina antabus så e det upp till honom.
Har jag ingen rätt att säga lugnt att han borde lugna ner sig??????

melina

Mitt svar är ja det tycker jag men om jag har rätt har jag ingen aning om.
Nått jäkla krav måste vi väl ändå få ha el??
Men nää jag vet inte men jag ställer och kommer ställa krav.
Har ingen som tar antas inte ens kommit till insikt!
Hoppas de löser sig. Kraam!

Mysan

Tror inte jag pallar mer helt ärligt...innan min nuvarande levde jag med en man som även han drack för mycket, öppnades en flaska skulle man se botten innan korken kom på igen.
När det inte passa el man hade en åsikt olik hans så kunde det va slut, då passa man inte ihop....var gång lappa man ihop och gjorde det 'bra' igen...för honom, inte för mig.
Min nuvarande har börjat med samma fasoner, han kan inte ändra sig och om jag inte accepterar det kan det va slut...jag ställer inte upp på detta en gång till...icke så nicke!
Messade han nu på morgonen först en gång o skrev gomorron, andra gången att det vore trevligt om han svara mig....efter 30 min fick jag att han va ju stirrig och behövde varva ner...pik från igår när jag sa lungt att om han tog det lite lugnare så kanske han fick igång tvn....
Jag svara hans sms med att jag hoppades det kändes skönt att skriva som han gjorde....

Jag orkar inte längre, allt skit han sagt, skickat på sms, försökt hjälpt han behålla jobbet...o inte nått får man tillbaka...jo en sur jävel när man inte e lika sugen på sex som han, det får man....

Mysan

När kan man lita på en nykter alkoholist?
Alkolism är mig veterligen en sjukdom som inte är botbar...ligger alltid o lurar.
Så min fråga är, kan man någonsin lita på en nykter alkoholist?

Vändningen

Har läst och sett en del av dina inlägg här Mysan och, jag har varit nära på att skriva flera gånger, men känt att jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja.
Jag ogillar att döma eller prata om personer jag inte känner, där man kanske bara får se en sida av myntet eller så. Men en relation ska ju baseras på tillit, förtroende och god kommunikation tycker jag (bland annat, gärna en hel hög med andra attribut också). Ödmjuket och respekt för varandra osv... å det känns som att det kanske saknas lite pusselbitar där i er relation, som den ser ut just nu i varje fall?

Om han är stirrig så kan det bero på stress t.ex. eller andra underliggande orsaker. Det kanske inte bara är "att lugna ner sig" för att någon säger det. Det skulle kunna vara relaterat till alkoholen också, men behöver inte nödvändigtvis vara det. Prata om grundorsaken till stirrigheten, inte själva stirrigheten i sig. Anklaga inte, utan prata utifrån ett "jag"-sätt. Säg att du upplever honom som annorlunda, mer stressad. Fråga om något är på tok?

Vad gäller vad man kommer ihåg och inte kommer ihåg av vad man har sagt på fyllan, så är det väldigt individuellt och gäller oss alla, inte bara alkoholister. En riktig bläcka kan ge vem som helst en rejäl minneslucka. Jag har skrivit korkade saker på sociala medier på fyllan och som jag inte haft ett minne av dagen efter, utan loggat in och läst och "jäääävlar!!!... skrev jag det där?!??!". Det är ju inte direkt så jag känt att jag kunnat göra en pudel heller och gå ut på facebook och skriva "hej, ursäkta det jag skrev igår, jag var full för att jag supit hemma ensam". Nästan samma som föregående punkt, bemöt med ett jag-perspektiv. "Du, jag fick ett sms här igår som jag inte tyckte kändes så bra. Vill du förklara mer tankarna bakom det?".

Sedan till den svåraste delen i er relation kanske. Tillit och förtroende krävs det två personer till för. Du måste avgöra när och om du vill lita på honom. Han måste inse att din tillit och ditt förtroende är förbrukat och måste bygga upp det och vinna det tillbaka. Här är det så lurigt, för om det är en person som är nära att få ett återfall, så kan det vara bra att visa att man inte litar på denne, vara misstänksam, ställa krav osv. Det kan också slå åt andra hållet. Nu när jag satte ner foten och kände att nu får det vara nog, så sa en nära vän till mig att hon trodde inte att jag skulle fixa det. Det var kanske inte det jag ville höra just där och då.... istället hade det varit bättre om hon sagt "jag litar på att du fixar det nu". Jag blev förbannad över att hon inte ens gav mig en andra chans, utan dömde ut mig helt.

I varje fall så är det svårt att ge dig råd eller tips när man inte vet exakt hur han står med sin nykterhet. Det kan gå utmärkt för honom att bli helnykter och helt frisk, men frågan är om han vill det och hur han ska nå dit (för jag ställer mig tvivlande till att det räcker med antabus som han råkar glömma ibland). Å det känns verkligen, verkligen som om ni borde prata i lugn och ro med varandra. Om vad ni vill framåt. Vad ni förväntar er av varandra. Du kanske säger att du förväntar dig att han inte krökar med sin gamle kompis igen, utan håller sig nykter. Han kanske säger att du behöver inte hålla på och jaga med sms om han inte svarar på studs. Du kanske säger att du vill ge honom förtroende och tillit igen, men att han måste själva kämpa för att bygga upp det.

Summa summarum, försök få till en bra dialog mellan er. Å då inte via sms. Försök få bort lite av "tonläget" som känns lite som om det är anklagande/hackande på varandra. Sedan får du gå på magkänsla när det hela landat in.