Motnyttliv

Efter att ha insett för några år sedan att jag har alkoholproblem har jag nu bestämt mig för att sluta dricka helt. Vet inte om det är för en period eller för alltid, jag tänker att framtiden får utvisa det.

Jag har som många andra gått till beroendeklinik och testat både samtal och mediciner, men ingenting har fungerat för mig. I några omgångar det senaste året jag haft några veckor av vita perioder men börjat dricka igen av någon händelse som verkligen triggat igång suget (någon större fest, utlandsresa eller liknande). Och när jag dricker så dricker jag MYCKET. Dock i princip bara på helger, men det innebär att varje måndag har varit en pina, jag brukar bota ångesten med att dricka igen, men det fungerar inte på vardagar (även om det också har hänt, ska sägas)

Under mitt missbruk och framför allt det senaste året har jag ljugit för min familj som jag älskar mest av allt i hela världen. Jag har köpt otroliga mängder alkohol och gömt på diverse ställen i hemmet för att kunna smygdricka när ingen ser. När jag inte trodde att jag kunde sjunka längre så gjorde jag precis det. Efter att återigen ha druckit fyra dagar i streck, det mesta i smyg, bestämde jag mig igår för att det måste få ett slut. Och till detta hör att jag både har barn och ett kvalificerat jobb - som jag tack och lov har lyckats sköta trots mitt missbruk. Men om jag inte tar tag i detta NU så är det bara en tidsfråga innan jag har supit bort både min familj och mitt jobb..

Så nu står jag inför en sommarsemester helt utan alkohol och undrar hur det kommer gå? Samtidigt kan jag inte vänta till efter semestern med att sluta dricka, jag borde ha slutat för längesedan och det kommer ju alltid fler semestrar eller fester som i så fall blir hindret för att sluta!

Att säga ”jag ska aldrig mer dricka” känns i detta läge för långsiktigt och definitivt - hur har ni andra gjort med tidsmålet? Bestämt er för att ta en dag i taget eller börjat med tex en månad/halvår? Jag är livrädd för att tycka att livet blir tråkigt och att jag inte kommer att klara av något längre tidsmål bara för att det känns oöverstigligt då..

Är tacksam att jag ändå i någon form tagit beslut om nykterhet.. och håller tummarna för pepp och tips i denna tråd!

En dag i taget, ibland en timme i taget och sakta så blir dagarna fler och hjärnan börjar klarna.
Viljan har du så nu är det bara jobb kvar.
Skit mår man första dagarna men det släpper och där finns ingen genväg.
Jag läste mycket här, lyssnade på beoendepodden och ljudböcker. Första tiden var jag lite besatt av att se att andra hade gjort denna resan.
Vila, mat och motion älskar nu att gå på gymmet eller annan träning med utmaningar.
Så styrka och mod till dig// kram Strulan

Jag gör som dig... Slutar dricka. Nu. För alltid. Vem vet? Jag gör programmet på den här sidan. Baserat på informationen jag matade in gällande mitt alkoholbruk så rekommenderades tre månader helt utan alkohol. Så jag börjar med det. Men jag vet av erfarenhet att jag kan vara utan i tre månader, ett halvår, ett år... utan större bekymmer. Men när jag börjar dricka igen så kommer det att eskalera över tid, tills jag står där igen och har tappat kontrollen och cirkeln är sluten. Tänker att jag kanske inte behöver rita fler cirklar nu... Välkommen hit till forumet. Hoppas du ska trivas :)

DetGårBättre

Tidsmål kan riskera att när det är uppfyllt så ska det firas för att man varit duktig. Dag för dag funkar för många. Imorgon kan jag dricka men idag nej, etc.

Själv tror jag det bästa är att sluta helt men inte säga att man aldrig ska eller får dricka igen. Nya beslut i framtiden men oftast vill man inte dricka då man vet om riskerna. Aktiva beslut men du får dricka om du vill.

Kändes skönt att säga för alltid i mitt fall. I alla fall första månaderna. Var lite som en sten som föll från axlarna. Skönt att känna att jag aldrig mer skulle behöva få ångest beroende på alkohol. Men nu tänker jag mest att jag får men inte vill, tills vidare. Behöver inte förnya varje dag längre. Bara när det finns alkohol i närheten.